Bătăi şi jigniri la Tribunal: judecătoare exclusă din magistratură pentru că-şi teroriza colegii

Daniela Cimpoeru a fost până în anul 2018 preşedinte al Judecătoriei Panciu, funcţie din care a plecat tot în urma unui scandal.

Judecătoarea Daniela Cimpoeru, fost preşedinte al Judecătoriei Panciu, a fost exclusă din magistratură.

Decizia a fost luată joi, 6 februarie, de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii şi poate fi contestată de către judecătoare ]n termen de 15 zile.

Potrivit CSM, decizia a fost luată în baza art.100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pentru abateri disciplinare, cum ar fi spre exemplu atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili.

Daniela Cimpoeru este un judecător cu probleme grave de comportament. În 2015, ea aflat în centrul unui scandal, după ce a fost la un pas să se încaiere cu o avocată, în biroul preşedintelui Judecătoriei Panciu. Conflictul s-a stins înainte de venirea jandarmilor şi nici nu a fost înregistrată vreo plângere. În acelaşi an a fost cercetată de CSM, pentru încălcarea de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit site-ului justitiecurata.ro, judecătoarea “şi-a întrebat o colegă judecător dacă întreţine relaţii sexuale cu un avocat, pentru că aceasta se abţinuse într-un dosar în care avocatul era apărător. Judecătoarea chestionată indiscret s-a plâns CSM din acest motiv, iar Daniela Cimpoeru a fost sancţionată cu tăiere din salariu”, scrie site-ul.

În anul 2016, judecătoarea Daniela Cimpoeru, de această dată în calitate de preşedinte al Judecătoriei Panciu, s-a aflat din nou în centrul unui scandal, fiind verificată a doua oară de Inspecţia Judiciară din cadrul CSM pentru că s-a adresat urât unui avocat.

“Sesizez cu prezenta plângere incidente grave întâmplate de-a lungul timpului la Judecătoria Panciu, finalizate cu o gravă abatere din data de 17.02.2016, orele 9.40-9.45, în arhiva Judecătoriei Panciu. La această dată mă aflam în arhiva Judecătoriei Panciu, în timpul programului de lucru cu publicul, pe un scaun destinat justiţiabililor, în vederea studierii a 4 dosare şi a legalizării unor sentinţe. În acele momente intră în arhiva Judecătoriei preşedinta Judecătoriei, Cimpoieru, care când mă vede se adresează cu următoarea sintagmă, repetată pe tot timpul cât am putut rămâne în arhivă. <<Ieşi afară, hai, ieşi, ieşi, ieşi!>>. Solicit să se verifice cu atenţie aceste situaţi, angajaţii instituţiei sunt speriaţi, ameninţaţi şi şantajaţi încât foarte puţini dintre aceştia au curajul de a recunoaşte abuzurile săvârşite”, a sesizat avocatul la acea vreme.

Avocatul a solicitat şi efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul preşedintei Judecătoriei, sub motivul că activitatea instanţei este periclitată de acţiunile acesteia.

CSM a sancţionat-o cu „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni”, dar judecătoarea a mers în instanţă şi a pierdut procesul la Înalta Curte, în anul 2018. Din acest motiv, şi-a pierdut şi postul de preşedinte al Judecătoriiei Panciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *