Baştanii analfabeţi sfidează agresiv o ţară întreagă

bastani

Din motive greu de priceput niciun guvern nu a fost capabil să acţioneze împotriva evaziunii fiscale din zona clanurilor de rromi. În consecinţă, de ani de zile, societatea asistă uimită la un fenomen inexplicabil: clanuri de analfabeţi etalează tot mai mult lux şi defilează cu averi pur şi simplu inexplicabile legal.

Timişoara este un oraş aproape acaparat de trei clanuri de rromi analfabeţi milionari: Cârpaci, Covaci şi Stancu. Cu afaceri neclare în Germania, clanurile au reuşit să producă bani folosiţi de ani de zile pentru afaceri imobiliare cu case naţionalizate. Au beneficiat de sprijin din partea administraţiei fostului primar Gheorghe Ciuhandu şi continuă să sfideze un oraş întreg sub noul primar, Nicolae Robu. O situaţie explicabilă pentru cei care ştiu cine sunt funcţionarii corupţi de clanurile baştanilor şi cum au rămas aceşti funcţionari pe funcţii după ce s-a schimbat primarul.

Zilele trecute unul dintre clanuri a blocat o stradă pentru o nuntă cu lăutari şi tot exhibiționismul analfabeţilor cu foarte mulţi bani. Legea pedepseşte şi tulburarea ordinii publice şi blocarea fără drept a circulaţiei pe un drum public. Cu toate acestea Poliţia a asistat pasivă la spectacolul grotesc de incultură şi lux inexplicabil care sfida un oraş întreg.

În timp ce clanurile de milionari analfabeţi fac nestingherite tranzacţii de milioane de euro, defilează cu limuzine de lux şi blochează străzile cu lăutari după bunul plac, mii de timişoreni sunt ameninţaţi cu executări silite de Direcţia Finanţelor Publice Timişoara şi Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara. Pentru debite de sute de mii de lei, amenzi neplătite sau diferenţe calculate la reglarea impozitelor, Fiscul şi Primăria trimit imediat scrisori ameninţătoare contribuabililor. Aceiaşi funcţionari fiscali din aceleaşi instituţii nu au absolut nicio problemă cu milioanele analfabeţilor care îşi răcnesc opulenţa în plină stradă.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

VIDEO: Clanul Cârpaci a reuşit să înhaţe până şi clădiri în care sunt spitale, sedii ale unor instituţii publice sau şcoli. Niciodată nu au fost anchetaţi de DIICOT

Pentru a înţelege cum e posibil acest fenomen trebuie să ne uităm la câteva dintre cazurile de fraude majore cercetate de Justiţie şi care au fost comise de clanurile din Timişoara. Ionelaş Cârpaci, de exemplu, a fost la un moment dat arestat pentru falsificarea unor documente cu care s-au furat două terenuri ale statului din zone bune ale Timişoarei.

Afacerea s-a perfectat fiind folosit un flas moştenitor, un boschetar din Ungaria. Notarul care a făcut actele este ditamai nevasta unui fost procuror general al României, domnul Mircea Criste. Notar la care si-a făcut stagiatura fiica secretarului primăriei, omul responsabil de legalitatea actelor întocmite de administraţia locală. Adaug aici doi foşti şefi ai Poliţiei Române care sunt avocaţi ai clanurilor ţigăneşti. Înţelegeţi acum de ce îşi permit nişte analfabeţi să confişte un oraş întreg pentru a-şi etala luxul dobândit în condiţii incerte?

VIDEO: Spectacol de lux şi opulenţă în centrul Timişoarei, la un botez

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Coincidenţă interesantă, clanurile de rromi din Timişoara au prosperat în perioada în care Primăria Timişoara lua decizia să vândă pe nimic zeci de case din zone bune unor procurori, judecatori, ofiţeri SRI sau ai altor servicii secrete. Vorbim de apartamente de 60.000 de euro vândute cu 4.000 de lei. Printre beneficiari actualul Procuror General al Parchetului Curţii de Apel Timişoara.

Pentru a pricepe şi mai bine motivele pentru care nişte analfabeţi pot să devină stăpâni pe un oraş vă mai spun o informaţie elocventă. Biroul local al DIICOT, Parchetul responsabil direct pe astfel de grupuri infracţionale, era condus de o persoană acuzată constant de legături cu naşul mafiei imobiliare ţigăneşti.

VIDEO: O parte din luxul afisat de clanurile din Timişoara:

Clanurile care blochează străzi în Timişoara, păzite de Poliţia Locală, au reuşit să corupă atât de mult în oraş încât nimic nu se mai poate face pe plan local pentru instrumentarea infracţiunilor prin care analfabeţii s-au îmbogăţit. Semnalele transmise de presă de ani de zile pe plan naţional nu par să fi atras atenţia structurilor centrale care se ocupă cu combaterea crimei organizate şi corupţie.

Situaţia din teren demonstrează clar că pe plan local mafia controlează tot şi îşi permite să sfideze un oraş întreg.

VIDEO: Cum au terorizat clanurile o familie care refuza să le vândă un apartament într-o vilă pe care rromii voiau să o ocupe total

LASA UN COMENTARIU