fbpx
NOUTATI

BASESCU vrea sa taie alocatiile TIGANILOR care nu merg la scoala

tigani

Luna trecută preşedintele Traian Băsescu a abordat problema ratei scăzute a natalităţii în rândul româncelor, afirmând că naşterea unui copil poate echivala unui act de patriotism. Au urmat rezultatele oficiale ale recensământului din 2011 care eu relevat că România a pierdut în 10 ani peste 1,5 milioane de locuitori în timp ce ţiganii au reprezentat singura etnie care a înregistrat un indice demografic pozitiv în acest interval de timp. Drept urmare, preşedintele Traian Băsescu a revenit pe această temă şi a declarat că în condiţiile în care structura populaţiei se schimbă, trebuie luate măsuri astfel încât copiii ţigani să meargă la şcoală, pentru a fi la fel de instruiţi ca majoritarii, el adăugând: “Aş merge până la a asista alocaţia pentru copii dacă nu se duc la şcoală”.

“Se schimbă structura populaţiei şi viteza va fi tot mai mare. Mă îngrozeşte, şi de ce deschid acest subiect: se va menţine situaţia şi va trebui ca generaţia care vine să ţină un număr mult mai mare de pensionari. Dacă scade generaţia tânără, cum să ţii un număr mult mai mare de pensionari?”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

“Un lucru este clar, dacă nu se schimbă tendinţa, şi nu pot fi optimist, trebuie să facem să meargă la şcoală copiii romi şi aş merge până la a sista alocaţia pentru copii dacă nu se duc la şcoală. Dacă se menţine tendinţa, această minoritate va deveni destul de consistentă şi trebuie să fie la fel de instruită ca şi majoritarii. Trebuie făcut ceva”, a mai declarat şeful statului, invitat la Digi 24.

basescu tigani

În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământul din 2011doar 621.600 persoane, adică 3,3 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva sute de mii sau chiar milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea, în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Sursa: FrontPress.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

  1. FOARTE BINE……..cine nu mere la scoala , nu ia alocatie,, poate asa vor mai invata ceva conduita in societate,, ei cred ca totul li se cuvine pe gratis……………din familie spuneti voi ce sa invete? numai delicventi vor deveni , daca ar mere la scoala ar avea alte orizonturi…………..zic eu.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: