Băsescu, VESTE NEAGRA pentru România

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat „că pensiile pot fi mărite” însă „cu consecințe grave”.

„România poate împrumuta bani pentru a mări pensiile, însă vor fi consecințe în inflație și în reducerea credibilității României pe piețele externe, iar asta va mări dobânzile la împrumuturi”, explică Traian Băsescu.

„Orice lege poate fi prorogată și orice decizie politică poate fi deasupra realităților economice. Eu privind la capacitatea de îndatorare a României, spun un lucru simplu: pot fi mărite pensiile, cu consecințe grave, dar pot fi mărite. România poate împrumuta bani pentru a mări pensiile.

Îl apreciez pe Orban că începe să aibă curaj să spună. Eu dacă aș fi în locul lui, probabil că aș merge pe o explicare de data asta, nu ca în 2010, a nevoii de eșalonare a acestei creșteri și în loc să bat câmpii cu alegeri anticipate, aș pune tot efortul aparatului administrativ în pregătirea de proiecte în așa fel încât să pot compensa mărirea de pensii eșalonată cu o absorbție excepțională de 4, 5, 6 milioane de euro din fonduri europene în anul următor” a spus Băsescu la Digi24.

Citiți și:  ALERTA Pensiile oferite de stat ar putea SA DISPARA complet! În cât timp ar urma ca sistemul să intre în colaps

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

209 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile