Basescu tuna si fulgera. Atac DUR la adresa Guvernului Orban. Cum se mai poate evita un dezastru sanitar

Traian Băsescu lansează un atac extrem de dur la adresa lui Ludovic Orban, despre care spune că încearcă să „mușamalizeze” gravitatea pandemiei în România.

Printr-o postare pe Facebook, fostul președinte al României Traian Băsescu dezvăluie că lucrurile în România nu stau chiar așa cum sunt prezentate cetățenilor și că guvernanții încearcă, de fapt, să ascundă adevărata situație de ochii publicului.

Băsescu îl atacă dur pe Orban, spunând că România se află pe primul loc la mortalitate din Europa, deși toate televiziunile susțin că avem mai puține îmbolnăviri decât restul statelor.

Apel la rațiune!
„Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune de câte ori întâlneşte un microfon că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama.

Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie.

Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu Covid-19 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă.

Cei responsabili de soarta românilor trebuie să renunţe la propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI. Procentajul de morţi este mult prea mare”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Băsescu continuă atacul cu Victor Ponta
„Cei de azi nu sunt cu nimic mai puţin ticăloşi decât gaşca putredă de corupţie a lui Ponta care a ascuns adevărurile sistemului de sănătate în tragedia de la Colectiv.

Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascunsă mult timp.

Există obligaţia să fie luate măsuri care nu mai pot fi evitate dacă vrem să nu avem parte de un dezastru la care să asistăm neputincioşi”, a mai spus el.

Ce măsuri trebuie luate? Fostul președinte oferă soluția
„Este necesar să se ia un set de măsuri dure pentru a stabiliza situaţia, adică:

Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;

Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;

Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcție de programul respectivelor companii”, a completat Băsescu.

Un mare focar de infecție! Nimeni nu se aștepta să se infecteze de aici!
„Transportul public local funcţionează ca un ventilator de împrăştiere a virusului SARS-COV 2 aproape uniform în toate oraşele.

Alte măsuri:

Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă copiii nu vor fi singuri.

Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.

Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate.

Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.

Închiderea mall-urilor.

Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral”, a concluzionat fostul președinte.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.