Băsescu pregateste BOMBA! Cum vrea să de lovitura fostul președinte

Președintele Partidului Mișcarea Populară a anunțat, în cursul zilei de duminică, obiectivul partidului la alegerile parlamentare. În contextul politic dat, este foarte posibil ca voturile PMP, obținute la viitoarele alegeri să încline balanța spre un guvern al dreptei.

Eugen Tomac susține că partidul a ieșit foarte bine la alegerile locale, fiind a treia forță de pe eșichierul politic, clasându-se chiar mai bine decât USR, care a reușit să obțină posturi de primari în orașe foarte puternice cum ar fi Timișoara, Brașov sau Alba Iulia.

„Acum, când avem rezultatele finale, putem face bilanţul alegerilor. A fost o campanie foarte dificilă, desfăşurându-se în vremea pandemiei, iar faptul că alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur a generat o polarizare fără precedent în rândul electoratului. Sunt aspecte care au influenţat enorm rezultatul final.

Pe lângă toate acestea, în politica românească s-a instituit un nou fenomen periculos, fuga de dezbatere, ceea ce este grav. Cetăţenii trebuie să aibă şansa de a-i urmări pe candidaţi răspunzând întrebărilor de tot felul, chiar şi celor care îi pun în dificultate. Alegerile nu sunt asemenea unui curs facultativ, ci un examen care trebuie tratat cu seriozitate. Oamenii investesc încredere în cei care au obligaţia de a fi permanent la dispoziţia întregii comunităţi, iar proba orală în faţa cetăţenilor trebuie să redevină obligatorie”, a scris Tomac, pe contul său de pe Facebook.

PMP va face alianțe doar pe partea dreaptă a politicii românești, de aici rezultă că este exclusă orice relație cu PSD. Pentru alegerile generale din decembrie 2020, PMP are o țintă care, în actualele condiții, poate fi atinsă foarte ușor, și anume un procent care să treacă de cifra zece.

„Avem, după PSD şi PNL, cei mai mulţi primari şi consilieri în întreaga ţară. Este meritul echipei noastre, acolo unde s-a muncit am reuşit să facem performanţă. În unele judeţe însă rezultatele ne obligă să schimbăm modul de lucru şi echipa din fruntea organizaţiilor pentru a corecta din mers ce nu a funcţionat şi pentru a reuşi la următorul scrutin un un scor de 10+. În plan local, vom face alianţe de dreapta pentru a scoate din stagnare administraţia publică locală şi pentru a da o nouă perspectivă României. Ţinta pentru parlamentare este 10+!”, a mai scris Tomac.

Băsescu, un rezultat foarte bun
Candidatul PMP la Primăria București, Traian Băsescu a spus la scurt timp după alegeri că partidul a obținut un scor electoral bun. „Avem primar general, avem cel mai mare partid printre partidele mici – PMP şi se face şi mai mare. Şi vom fi destul de importanţi şi în CGMB, mai ales după ce Orban internalizează că are doar 17% în Consiliul General şi poate constată că trebuie să dea o bătălie cu USR. M-ar mira ca Şică să nu ajungă la concluzia asta”, a declarat Băsescu.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.