Basescu: „N-aș ezita să trosnesc Guvernul de să nu se vadă”

Situația din România poate deveni sumbră din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, potrivit celor spuse de Traian Băsescu. Fostul președinte consideră că autoritățile au greșit deoarece nu au purtat un dialog cu populația.

„Tabloul poate fi un posibil tablou foarte negru. Vă dau un exemplu: decât s-ar zbate să inoveze ceva ce nu mai trebuie inovat, Guvernul și Parlamentul ar putea să dea lege să facă obligatoriu portul măștii. De azi, în Belgia, nu intri nicăieri fără mască, e reglementare.

Trebuie să fie obligatoriu portul măștii, în rest ține de bunul simț al fiecăruia, cât de mult se duce în aglomerație. Trebuie trecut la faza la care fiecare e responsabil de sănătatea lui, adică port mască, nu mă duc în întruniri mari, nu mă duc în discoteci, pe plaje aglomerate. E un an pe care pot să-l sacrific pentru a evita o boală care-mi poate fi fatală”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Băsescu spune Iohannis este prea răbdător
Fostul președinte a spus că președintele Klaus Iohannis este prea răbdător cu Guvernul Orban.

„N-aș ezita să trosnesc Guvernul de să nu se vadă, că populația e supărată și pe Guvern pentru modul cum a procedat. Văd că domnul președinte încă are răbdare. Îi trosneam demult”.

Carantinarea și izolarea
De asemenea, Băsescu a adăugat în România nu există un vid legislativ în ceea ce privește carantinarea și izolarea.

„După părerea mea, aici e o interpretare forțată a deciziei CCR, iar aici nu putem decât să aplicăm legile statului. Codul Penal spune ce se întâmplă când un om care știe că e bonav se duce în societate și răspândește boala: merge în pușcărie. Iar cei care se întorc mai bolnavi, am înțeles că unii au și decedat, au făcut-o pe riscul lor.

Dar cei care au îmbolnăvit pe alții știind că au plecat asimptomatici, dar purtători de virus și au îmbolnvăit pe alții, pentru ei avem articolul 352 din Codul Penal. Cred că povestea cu CCR e, repet, o falsă interpretare. CCR nici n-a sugerat, nici n-a spus ‘puneți-i în libertate’”, a conchis fostul președinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *