Basescu, la un pas de PUSCARIE! News alert

Traian Băsescu pare să aibă probleme mari după decizia Curţii de Apel Bucureşti, primită vineri, cu toate că aceasta nu este încă definitivă. Fostul preşedinte riscă o condamnare pentru acuzaţiile aduse.

Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Cu toate că decizia nu e definitivă, actualul europarlamentar pare să aibă probleme mari. Astfel, la ultimul termen al procesului din 5 septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

„Dacă rămâne definitivă sentința dată de Curtea de Apel București evident că Parchetul este obligat imediat să se autosesizeze pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals pentru că după ce ar fi falsificat documentul l-a și depus pe canalele oficiale pentru a putea accede în funcțiile la care a candidat și pe care le-a ocupat. Condamnarea ar fi inevitabilă”, a spus Răzvan Savaliuc, vineri seară, la Antena 3.

Traian Băsescu a completat, începând cu anul 2004, declaraţii pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea, fapt ce intră sub incidenţa infracţunii de fals în declaraţii şi uz de fals, iar o decizie în acest sens a Curţii de Apel Bucureşti ar putea să îi aducă probleme mari fostului preşedinte.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.