Băsescu, ÎNGROZIT! TRĂDARE NAŢIONALĂ cu martori de la cel mai înalt nivel

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, are o recţie extrem de dură la adresa reprezentanţilor PNL şi USR, repsectiv Raluca Turcan şi Dan Barna deoarece au participat la congresul UDMR deşi, public, se declară împotriva lor.

Traian Băsescu: „Opoziţia la Congresul UDMR! Sâmbătă, la Cluj, s-a desfăşurat Congresul UDMR. Invitaţi şi prezenţi au fost reprezentanţi PSD, ALDE, PNL şi USR. De bună seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE”, a scris fostul preşedinte pe contul personal de socializare.

„Întrebarea este ce căutau la acest Congres repezentanţii PNL şi USR care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR? Mai mult, nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a imnului şi a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR”, a mai comentat Băsescu.

Despre „rânjetele” Ralucăi Turcan şi Dan Barna la Congresul UDMR

„Zâmbetele afişate de Raluca Turcan şi Dan Barna la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta. Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”, a concluzionat Traian Băsescu pe social media.

Politicienii care au luat parte la Congresul UDMR:

S-au numărat președintele Senatului și al partidului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, care conduce Partidul Creștin-Democrat, președintele USR, Dan Barna, prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, fostul premier, actualul primar din Cluj, Emil Boc, sau președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor. Șefii Guvernelor de la București și Budapesta au declinat invitația de a participa la acest Congres. De asemenea, nu participă nici unul dintre liderii de vârf ai Partidului Popular European, formațiunea politică la care este afiliată UDMR.

Invitaţi din străinătate:

La Congresul UDMR de la Cluj au venit reprezentanții principalelor partide parlamentare din Ungaria, precum și reprezentanți ai formațiunilor politice ale maghiarilor din Ucraina, Serbia, Slovacia și Croația.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *