“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Băsescu îl face praf pe Ludovic Orban: E o slugă!

traian basescu 1

Traian Băsescu a criticat, joi seara, la România TV, decizia președintelui PNL, Ludovic Orban, de a depune o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Băsescu spune că Orban e o slugă a lui Klaus Iohannis, dar nu crede că președintele va merge până la suspendarea premierului, în cazul în care parchetul ar cere încuviințarea urmăririi penale.

”Iohannis poate să ceară demisia, nu aci e răul cel mai mare. Văd prostia afișată pe toți pereții politici. Înainte să faci o plângere penală premierului, trebuie să te uiți în Constituție, măcar puțin. Nu e ca atunci când Sică mandorlină (n.r. Ludovic Orban) cântă după ureche. Președintele României nu-l poate revoca pe prim-ministru, așa spune Constituția. Am intrat într-o zonă propagandistică luând în calcul plângerea slugarnică făcută de președintele PNL. E o slugă, dacă tot s-a auto-declarat premier, a zis să se facă slugă față de Iohannis. Cine îi dă lui Sică mandorlină mandatul? Eu cred că Horodniceanu nu e ca Sică mandorlină și nu va cere suspendarea premierului și cred că președintele nu va intra într-un asemenea joc, chiar dacă Horodniceanu i-ar face o astfel de solicitare, pentru că s-ar compromite.

Nu sunt de acord cum a procedat Guvernul în ceea ce privește mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, dar e un articol, 102, care prevede că Guvernul aplică programul de guvernare în politica internă și externă. Horodniceanu are capul mai mare decât Kovesi și nu cred că se va preta la astfel de jocuri, cum face voluntara Kovesi în funcție de interese.

Vă dați seama cât de jos au ajuns cele două tabere? Și eu m-am certat cu Ponta și cu Tăriceanu, dar nu am pus sub semnul întrebării politica externă. Sică mandorlină e un om cu o valoare politică foarte mică, pentru a-i arăta șefului: ”am fost slugă credincioasă, aveți-mă și pe mine în vedere!” Vă dați seama cât de ridicol sună în cancelariile occidentale când se află că liderul partidului de opoziție a făcut plângere penală premierului?! De mocirlă te mai speli, ăștia sunt undeva unde nu îi mai spală nici Dunărea, sunt într-o hazna.

Iohannis nu va intra în acest joc, nu va coborî la mintea lui Sică mandorlină. Sică a făcut-o pe sluga, sperând că Dăncilă se va duce cu o demisie scrisă. Iohannis nu are fantezie, e neamț, ăștia nu prea au fantezie, de aia tot cere demisia. Președintele nu îi poate face nimic premierului. S-ar compromite total să suspende un premier pe care nu îl poate demite! Președintele nu îl poate revoca pe premier.”, a declarat Traian Băsescu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.