BĂSESCU forţează starea de RĂZBOI

basescu-stare-de-razboi

Preşedintele Traian Băsescu a şocat întreaga Românie cu ieşirea violentă, de la tribuna Palatului Cotroceni. Desigur, este vorba de un atac verbal rar întâlnit pentru un preşedinte de stat.

Băsescu a acuzat direct Rusia de complicitate la doborârea cursei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a aproape 300 de oameni.

“Cine este responsabil în analiza noastră pentru ce se întâmplă acolo: primii, teroriştii care şi acum ocupă Donenţk şi Lugansk şi, în mod egal, respsonabilitatea aparţine Federaţiei Ruse, pentru că, îmi pare rău să o spun şi am responsabilitatea greutăţii acestor afirmaţii, Federaţia Rusă a devenit un partener al acestor terorişti prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu”,

– a spus Băsescu.

“În opinia noastră, Federaţia Rusă este partenerul acestor terorişti, prin acţiunile pe care le înteprinde. Din păcate, Federaţia Rusă este parte a conflictului, aşa cum a fost parte a conflictului şi a anexării ilegale a Crimeei, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei”, a continuat el. Băsescu l-a atacat direct şi pe Vladimir Putin, unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă. “Am luat notă de declaraţia preşedintelui Putin să nu politizăm evenimentul. Nu-l politizează nimeni, dar preşedintele Putin nu poate fugi şi nu se poate ascunde sub amânări şi minciună de responsabilitatea punerii la dispoziţie a specialiştilor şi a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovită.”

  • a mai spus Băsescu.

Băsescu cere sancţiuni şi mai dure

Mai mult decât atât, preşedintele a pledat pentru sancţionarea şi mai dură a ruşilor. Şi, totodată, el i-a acuzat pe oficialii europeni că situaţia a degenerat din cauza lipsei lor de hotărâre.

“Putea să facă Uniunea Europeană mai mult decât a făcut până acum? Iar răspunsul meu categoric este «da». Sancţiunile trebuiau introduse de multă vreme, sancţiuni aspre economice, care să descurajeze lejeritatea cu care Federaţia Rusă alimentează conflictul generat de terorişti în estul Ucrainei.”

  • a mai spus preşedintele.

Zice că ar putea urma România

Dar oare ce l-a mânat pe Băsescu să aibă o ieşire atât de violentă la adresa ruşilor, ieşire pe care nu şi-au permis-o nici Barack Obama şi nici măcar Petro Poroşenko? Una dintre explicaţii a venit chiar de la Băsescu:

“Astăzi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a României. Nu cumva, avem riscul să fie mai importante comandamentele economice, decât solidaritatea cu statele din flancul estic? Cred că Europa trebuie să vină, în practică, la valorile ei reale, plecând de la valoarea cea mai importantă: oamenii; siguranţa oamenilor. Iar Federaţia Rusă trebuie tratată prin această prismă, chiar dacă avem pierderi economice consistente”.

Efectul bulgărelui de zăpadă

Desigur, totul pare frumos, iar Băsescu vrea să apară în postura cavalerului pe cal alb, gata să salveze Europa de ameninţarea de la Răsărit. Lucrurile ar putea fi, însă, mult mai complicate. Prin toată această ieşire, aşa cum am văzut doar pe la liderii celulelor Al Qaeda care ameninţau, în mesaje înregistrate, că vor şterge America de pe faţa pământului, Băsescu ar putea dori să inflameze şi mai stare spiritele. Pentru că şi în tabăra rusă există oameni de acelaşi gen. Să ne reamintim doar de vicepremierul rus Dimitri Rogozin, care a promis că va veni deasupra României cu un bombardier strategic, dacă “se va supăra”. Şi, cu asemenea personaje, lucrurile pot căpăta o amploare din ce în ce mai mare. Iar ruşii, puşi cu spatele la zid, ar putea reacţiona şi mai dur. Iar din Crimeea până la graniţa României sunt doar câteva sute de kilometri, distanţă pe care trupele de intervenţie ruse o pot parcurge rapid. Sigur, pentru Băsescu nu ar fi necesar să se ajungă la un război cu puternica Rusie. Ar fi suficient doar ca Putin să îşi arate muşchii, sau ca Rogozin să mai facă nişte ameninţări directe la adresa ţării noastre.

Ţinta: starea de război

Or, în cazul unor ameninţări dure la adresa ţării noastre, Parlamentul ar putea fi nevoit să intervină şi să declare stare de război. Ce ar însemna acest lucru?

Potrivit legii,

“starea de război reprezintă totalitatea măsurilor extraordinare care se pot institui, în principal, în domeniile politic, economic, social, administrativ, diplomatic, juridic şi militar, în vederea exercitării dreptului inerent al statului la autoapărare individuală sau colectivă”.

Legea mai specifică faptul că Parlamentul este cel care declară starea de război şi, în cazuri excepţionale, o poate face preşedintele, dar tot aleşii trebuie să o aprobe, în termen de maxim cinci zile. În cazul stării de război, pot fi suspendate şi o parte din drepturile constituţionale şi, în mod clar, nu mai pot fi organizate alegeri prezidenţiale sau locale. În aceste condiţii, dacă declararea acestei stări de război ar avea loc înainte de alegerile prezidenţiale, acestea ar trebui amânate. Şi, potrivit Constituţiei, starea de război este singura care îi poate permite preşedintelui să îşi prelungească mandatul. “Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului” şi “mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă”, sunt specificaţiile articolului 83 din legea fundamentală.

Iar în cazul unei ameninţări directe din partea Rusiei, şi pe fondul presiunilor din partea societăţii româneşti, dominată de un sentiment anti-rusesc, dar şi din partea organizaţiilor internaţionale, parlamentarii s-ar putea simţi obligaţi să voteze acea lege organică ce îi va permite lui Băsescu să rămână mai multă vreme la Cotroceni.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  Traian Băsescu: Scenariu APOCALIPTIC pentru România
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

Basescu este bolnav mintal si nu stie ce face sau o face constient sa-i provoace pe rusi la ordinele criminalilor si teroristilor din USA. Rusia nu o sa atace Rominia niciodata, dar daca incepe un razboi Rominia va fi prima sa dispara de pe harta lumii. USA vrea un razboi si vrea sa bage la inaintare NATO. Daca incepe un razboi javra ordinara care este Basescu, are adapost sau fuge din Rominia, iar 99% din populatie va fi exterminata. Asa ca `NATIONALISTILOR` curind n-o sa mai aveti pentru ce sa plingeti. Mai devreme sau mai tirziu se va intimpla.

USA nu poate supravetui pentru mult timp si ii trebuie neaparat un razboi mondial. Trebuie sa faca globalizarea si trebuie sa aiba dominare mondiala. Fara sa punem la socoteala ca populatia globului este prea mare, se inmulteste foarte repede, in special in tarile sarace, si nu mai pote fi hranita. Vor sa reduca populatia la o treime cel mult. Felicitati-l pe Presedintele vostru patriot si inteligent si pupati-l in cur, `from here to eternity`. Successssssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!! ::)))

andrei scurtu
andrei scurtu
6 ani in urma cu

@Nicolae Calinescu – e foarte posibil ca orice examen psihiatric sa demonstreze ca "dumneata" esti "bolnav mintal" cu acte in regula, nu presedintele Romaniei.

cat de retardat poti sa fii iti permiti sa vorbesti in halul asta despre cel care, cu sau fara voia ta este primul om in Romnania. Asta se numeste in perceptia ta idioata "libera exprimare"?

Nici nu vreau sa imi imaginez cum vorbesti cu maica-ta, cu fiica-ta sau cu sotia ta!

sa-ti fie rusine nesimtitule!!!

de asta suntem unde suntem, e logic nu?

NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

Sa-mi sugi pula tu si primul om in Romania, jigodie fututa si nespalata cu paduchi lati la cur. Esti fericita fa curva ordinara ca acum puteti sa sugeti pula si sa va futeti in cur, jegul rasei umane ??? Ai sa fii fericita fa, curva ordinara si nespalata, daca rusii sterge Rominia de pe harta lumii si 99% din populatie este exterminata, suge-mi-ai pula curva ordinara ??? Sinteti asa cum sinteti ca in Rominia au ramas numai idioti retardati ca tine, sugatori de pula si care maninca cacat cu amindoua miinile, jigodie fututa. Dute-n morti mati si fa comentarii la morti fa futut-o, nu-mi face mie comentarii ca eu nu am facut comentarii la adresa ta, muratura fututa. Fara sa mai punem la socoteala ca ai cacat in cap, nu creier si nu ai valoare sa faci comentarii cu mine, jegul rasei umane !!!!!!!!!!!!!

NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

PS. Comentariul de mai sus este pentru o javra fututa si nespalata care se numeste "andrei scurtu". Daca ajung sa pun pula pe el il scurtez si mai mult.

Pentru Nationalisti: Cu asa oameni vreti voi sa face treaba ??? Chiar sinteti seriosi ??? Este dezgustator si strigator la cer sa vad ce s-a facut din Rominia si din poporul romin, cind stiu cum erau rominii inainte de 1989 !!!

NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

@andrei scurtu

Fa pizda fututa cu paduchi lati la cur, dute-n pizda mati pe "starea natiunii.com" si ai sa vezi ce se posteaza acolo despre omul tau futut #1, si fa comentarii acolo, javra ordinara, sugatoare de puli

Marius Dalacu
Marius Dalacu
6 ani in urma cu

Genul asta de comentarii este prezent pe toate forumurile romanesti. Imi este scarba. Acest gen de comentatii nemoderate descalifica orice site.

NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

+Marius Dalacu

Daca nu-ti place, nu citi. Nu te obliga nimeni. Este foarte simplu si higenic. Apreciez ca ai `7ani de acasa` si ca esti `politicos`, dar cu `7 ani de acasa` si cu `politetea` javrele au vindut toata tara si poporul a ajuns sclav la criminali, la teroristi !!! Criminalii au desfiintat coloniile, dar au pus guvernul in lanturi sa danseze cum vor ei si sa controleze poporul. Javrele ordinare au desfiintat sclavia fortata si au infiintat sclavia de buna voie. Iti place sa fii sclav, sa traiesti ca un vierme si sa mori ca un vierme, calcat in picioare, este treaba ta. Nu te forteaza nimeni sa ei atitudine, nu te forteaza nimeni sa traiesti ca un tigru si sa mori ca un tigru. Un lucru este sigur. Nimeni nu traieste o vesnicie si cum traiesti si te formezi in dimensiunea asta, asa ai sa treci si ai sa existi in dimensiunea urmatoare. Iti doresc noroc.

andrei scurtu
andrei scurtu
6 ani in urma cu

@nicolae calinescu

daca modul tau abject, ingrat si lipsit de orice minima decenta = atitudine, atunci ar trebui sa redefinim DEX – ul!

sa facem unul pt limba ta "curata" de individ coborat la rangul de sub-specie.

mi-e scarba si rusine de mizeria ta.

din ura pe care o semeni tu si cei ca tine, au luat fiinta tortionarii, experiementul pitesti, a existat "visinescu", canalele si ororile comunismului …

chiar n-as fi crezut sa intalnesc atata mizerie expusa public pe un site.

rusine tie care ai pierdut "rusinea"!

nicolae calinescu
nicolae calinescu
6 ani in urma cu

Sa-mi bag pula in tine de jigodie ordinara. Iti este rusine, fa pizda fututa ? Unde pizda mati ai trait pina acum ? Ai fost cu capul sub fusta, ai ascultat si mirosit basinile, idiot handicapat ? Probabil esti o fata mare si trebuie sa-ti deschid viitorul, sa te invat viata, pizda mica si baloasa !!! Ba jegul rasei umane, de ce nu-ti este rusine ca tovarasii tai jegosi cu ibitul tau futut #1 au vindut tara si poporul, stricaciune ordinara ??? De ce fa curva fututa nu-ti este rusine ca toti oamenii destepti cu educatie, toti oamenii muncitori au plecat din tara ??? Stii ce inseamna, fa scirba ordinara, sa muncesti si sa plingi ca esti intr-o tara straina, cu oameni rai si dezgustatori, departe de tara ??? Stii ce inseamna fa scirba ordinara sa te culci noaptea obosit si sa nu poti dormi ca te gindesti la tara ??? Nu fa pizda ordinara, nu stii, ca tu esti un jidan urit mirositor fara tara !!! Fa curva ordinara, stii ce a zis fututul de Basescu, omul tau #1 ??? "Plecati ca noi nu sintem comunisti sa va dam de lucru". Am fost in tara cind l-am auzit la TV. Este corect fa sugatoare de pula ??? De asta nu iti este rusine, ca un conducator de stat isi trimite oamenii sa emigreze sa caute de lucru, baga-mi-as pula in sufletul tau s-al lui. Vorbesti de ororile comunismului, idioato ??? De care orori comuniste vorbesti, muratura fututa ??? Vorbesti de crimele facute de tovarasii tai jidani care au fost comunisti si au omorit sute de mii de romini ??? Sub Ceausescu, idiot futut, nu a fost comunism, a fost socialism. Se numea Republica Socialista Rominia, daca nu ai stiut, cretin retardat. In final dute-n mortii mati ca nu am timp cu jeguri, cu jigodii, cu idioti retardati si handicapati ca tine. Ai grija sa nu ma intilnesti, ca am sa te invat ce inseamna scoala vietii, pizda jegoasa si cu paduchi lati la cur.