Băsescu este STUPEFIAT după ultima decizie a ministrului Vela: ‘Încă n-am văzut atâta, cum sa-i spun, nesimțire?!

Traian Băsescu a intervenit vineri seară la România TV pentru a discuta despre alegerile locale şi a atins şi tema delegării atribuţiilor de către ministru de Interne, Marcel Vela, pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupa de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului. Celelalte atribuţii care revin în sarcina ministrului nu au fost delegate.

Băsescu a catalogat drept ”nesimțire” decizia lui Vela și consideră gestul său ca fiind unic în Europa. În plus, fostul președinte al României se întreabă cum de a acceptat premierul Ludovic Orban această delegare de atribuții.

„Încă n-am văzut atâta, cum sa-i spun, nesimțire? Ministerul de Interne este cel care organizează alegerile. Ministrul este primul responsabil de buna desfășurare și organizare. Cum o pleca ministrul de Interne la Caransebeș să se aleagă consilier?

E unic în Europa asa ceva. Primul vinovat nu e el, că se vede că în afară de geacă și aia cu ochii nu are de spus nimic publicului. Dar, premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece? Îi putea da drumul doar în situația în care chiar premierul și-ar fi asumat îndatoririle Ministerului de Interne.

După mine, trebuia făcut totul ca să se țină alegerile, pentru că orice manual ne spune că legitimitatea trebuie înnoită la 4 ani. Însa modul cum se desfășoară este împotriva oricărei recomandări de bun simț. Trebuia introdus votul prin corespondență. Așa cum vin taloanele de pensii, așa puteau să vină și buletinele de vot. Aveam și experiență, pentru ca am trimis aproape un milion de plicuri la alegerile prezidențiale.”, a spus Traian Băsescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *