Basescu era gata in 2008 sa ordone Armatei sa treaca Prutul…

romani-la-cotul-donului-500x250

Basescu era gata in 2008 sa ordone Armatei sa treaca Prutul …astazi nu mai este?!

Moto: “Cateodata trebuie sa te arunci in apa, sperand ca vei invata sa inoti inainte de a invata sa te ineci…”

 ATENTIE! Articolul de mai jos a fost scris si publicat pe RoMilitary pe 29 septembrie 2011 dar cred ca merita recitit in perspectiva situatiei din Ucraina si a declaratiei Presedintelui de astazi…

Intr-o telegrama  Wikileaks, trimisa de Ambasada Americana in 2008, la o intalnire dintre Presedintele Basescu si senatorul american Richard Lugar, vis-à-vis de razboiul de 5 zile din Georgia, Basescu declara  ca se asteapta la o astfel de provocare din partea Rusiei in R. Moldova. Dilema majora a Presedintelui Romaniei era cum ar trebui Romania sa reactioneze la un atac al Rusiei asupra Basarabiei?!

Americanii scriau in telegrama ca Basescu era aproape paranoic fata de o posibila amenintare rusa in Moldova si nu vedea cum Romania nu ar fi intervenit militar in apararea moldovenilor! De asemenea el a mai adaugat ca in precedentul conflict transnistrean, Romania a aprovizionat cu munitii si provizii fortele moldovenesti dar ca acum, intr-un ipotetic conflict Rusia –R. Moldova, va fi fortat sa intervina militar si se gandea cum va putea face acest lucru din postura de tara membra NATO a Romaniei.

Acum, privite din aceasta lumina, luptele dintre Romania si Rusia pentru suprematia in spatiul dintre Prut si Nistru nu mai sunt atat de ciudate. Daca Romania se gandea serios in 2008 ca poate ajunge sa intre intr-un conflict militar real cu Rusia, si se pare ca era gata sa o faca, atunci aciditatea din relatile bilaterale si declaratile agresive ale diplomatiei ruse spun de fapt alta poveste.

Spun ca Romania este implicata cu arme si bagaje in Basarabia si lupta cu dintii si cu ghearele, deocamdata cele ale servicilor sale speciale, dar nu s-ar da indarat nici de la o lupta pe fata, directa, implicand fortele armate clasice! Ori pentru mine aceste noi informatii sunt destul de surpinzatoare!

Citiți și:  Marea Neagră începe să “fiarbă”. În replică la prezența masivă a NATO, Rusia trimite peste 50 de avioane de luptă în zonă

Acum stirile legate de AEGIS si F-16 sau de sistemul romanesc de radare si supraveghere aerian, de sistemul de razboi electronic, nu mai par asa de neinteles, ci dimpotriva incep sa capete sens. In lumina acestor noi informatii poate cei care spun ca la ce ne trebuie noua armata moderna, tancuri, avioane, flota si altele, se mai gandesc putin inainte sa polueze sonic atmosfera! Ne trebuie domnilor pentru ca uneori este nevoie sa lupti singur, nu intotdeauna vom avea NATO in spate, iar intr-o ipotetica implicare militara in Basarabia Alianta nu se va implica direct si poate nici macar indirect, iar atunci ne vom baza doar pe soldatii nostri si tehnica noastra militara.

Daca Rusia ar ataca Moldova voi credeti ca Romania ar putea asista pasiva la macelarirea moldovenilor de un sange cu noi?! Ar putea Armata Romana sa stea pe malul drept al Prutului si vada cum cazacii ar ucide si viola femei, copii, batrani care ar tipa dupa ajutor in limba romana?! Va puteti inchipui ca romanii ca popor ar accepta ca mii de frati de-ai lor sa fie din nou schinguiti si torturati, in timp ce Armata Romaniei ar sta cu arma la picior la cateva sute de metri de ei?!

De aceea ne trebuie o armata bine dotata, de aceea avem nevoie de soldati bine pregatiti si dotati, pentru ca suntem vecini cu Satana! Iar Satana nu stie dacat de legea pumnului, sau de legea tancului…

Sa ne fereasca Dumnezeu sa fim nevoiti sa luam decizia trimiterii Armatei Romane in apararea romanilor de dincolo, dar daca Dumnezeu ne va incerca, macar sa oferim soldatilor nostri sansa unei victori, sansa unei lupte egale cu diavolul de la Est, sau macar sansa unei morti onorabile cu rusii infipti in baioneta!

Oricum Armata se va duce, se va bate cu tot ce are! Vor lupta si cu ghioage si nuiele, daca poporul sau asa o trimite inarmata, dar vor muri si ei si fratii nostri moldoveni si ar fi cel mai mare pacat …

Citiți și:  Traian Băsescu, anunța PRAPADUL: Represaliile vor fi cumplite!

Haideti sa-i dotam pe baietii nostri asa cum merita! Si merita multe si foarte multe. Nu degeaba americanii ii numesc pe romani unii dintre cei mai buni soldati din lume, haideti sa le dam si ceva arme mai moderne, mai multe, ca sigur vor sti sa-i ia gatul lui ivan, daca il va impinge pacatul sa puna din nou piciorul pe pamant romanesc…Au mai facut-o si la Cotul Donului si in forturile Sevastopolelui si in Muntii Caucazului… Si atunci tot desculti i-am trimis da tot i-au juganit pe rusi!

Asadar am trecut, in 2008, pe langa fatidicul…”In urma cu 6 ore fortele armate ale Federatiei Ruse au atacat Republica Moldova! Trupele moldovenesti se retrag in dezordine si zeci de mii de refugiati basarabeni fug din calea cazacilor spre granita cu Romania! In urma acestui atac barbar Romania a hotarat sa raspunda imediat cererii disperate de ajutor economic si MILITAR,  adresata de Republica Moldova! Astfel, prin decret al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, se declara starea de necesitate si se decreteaza mobilizarea rezervistilor. Presedintele Romaniei a ordonat Armatei Romane sa… treaca Prutul!” Suntem de facto in razboi cu Rusia!

Din fericire Rusia a sta linistita atunci, dar va mai sta mult linistita?! Putem noi dormi linistiti cu diavolul pe stalpul portii?! Sau a venit timpul sa ne luam soarta si arma in proprile maini, pentru ca in mod clar ARMATA avem, ne mai trebuie si ceva arme. Si se pare ca incepem sa intelegem asta… in sfarsit, vom fi gata! – Autor: GeorgeGMT, 20 septembrie 2011 – Rumania Military

 

140 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU