Basescu, declaratii DIRECT de la Bruxelles: Recunoaște că abia acum se testează vaccinurile

Noile tulpini ale SARS-COV-2, cele provenite din Brazilia și Africa de Sud, nu pot fi tratate de noile vaccinuri anti-COVID-19! Dezvăluirea vine direct de la Buxelles, de la europarlamentarul Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a recunoscut și că cei care se vaccinează în acest moment sunt, de fapt, cobai, pentru că vaccinurile nu au apucat să fie testate în masă, lucru ce se întâmplă abia acum.

”Probabil se va introduce și acest pașaport de vaccinare, e o problemă autonomă a fiecărui stat, nu intră sub tutela Comisiei Europene. Cei care au vaccin vor putea intra, cei care nu îl au trebuie să arate un test PCR. E un element de simplificare, nu de complicare a lucrurilor.

Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud. Acum se studiază dacă acoperă tulpina din Marea Britanie. Aceste vaccinuri nu au fost testate pe populație. Testarea în masă acum se face. Un vaccin, în mod normal, se face în 5-10 ani. Eu am stat de vorbă cu producătorii de vaccin. Ei de aia nici nu garantează mai nimic prin contractele cu UE. Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul, dacă e pentru 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Se va vedea după campania de vaccinare. Se pare că vaccinul Pfizer ar garanta 12 luni, dar vom vedea peste 12 luni. Toate cele 3 vaccinuri par să facă față noii tulpini din Regatul Unit. Dar, se pare că. Nimeni nu spune cu siguranță că o acoperă. Se încearcă o îmbunătățire a vaccinului.

Eu i-am avut în față pe cei de la Oxford, nu discut despre ceea ce citesc prin ziare, ci ce am vorbit cu oamenii aceia. E avantajul de a fi europarlamentar.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!