“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

Basescu: “Climatul economic dificil favorizeaza EXTREMISMUL”

Cu ocazia Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România, Traian Băsescu a transmis un mesaj scris în limbajul de lemn specific acestei ocazii, prin care pune pe seama sărăciei, cauzate în principal de clasa politică incompetentă din care el însuşi face parte, reapariţia “extremismului”. Acesta a mai spus că “ţara noastră va avea puterea să facă din asumarea trecutului un punct de pornire pentru o viziune care să împiedice repetarea episoadelor ce i-au întinat istoria”.

Şeful statului precizează că “amintirea unor crime care au avut puterea să clatine în profunzime temeiurile civilizaţiei noastre, ale spiritului care a ţinut laolaltă vechea Europă, ar trebui să aibă puterea de a cataliza prin generaţia de astăzi un nou spirit pentru o Europă unită în care, din nefericire, continuă să existe curentele extremiste şi xenofobe“.

Cu siguranţă, climatul economic dificil favorizează aceste fenomene sociale şi politice extreme, dar trebuie să realizăm că, în esenţă, acestea sunt animate de voinţa şi alegerile pe care le facem. Excluziunea, intoleranţa, antisemitismul, dispreţul faţă de ceea ce nu cunoaştem sunt, în egală măsură, efecte ale capacităţii noastre limitate de a răspunde provocărilor pe care ni le lansează zilnic lumea în care trăim, o lume sfâşiată de tensiuni economice şi sociale, de războaie civile, de acte de cruzime fără precedent împotriva oamenilor nevinovaţi”, susţine Traian Băsescu.

La fel, Camera Deputaţilor a adoptat deasemenea marţi, în şedinţa consacrată comemorării Holocaustului, o Declaraţie prin care reafirmă, între altele, hotărârea parlamentarilor “de a susţine acţiunile de combatere a xenofobiei şi antisemitismului”.

Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.