Basescu: Cersetorii TIGANI deranjeaza mai mult decat BANCHERII care fura miliarde

În cadrul undei conferinţe de presă desfăşurate vineri în Berlin, Traian Băsescu a declarat că ţiganii originari din România care pleacă la cerşit “deranjează” cetăţenii occidentali, dar în acelaşi timp bancherii care fură miliarde nu deranjează pe nimeni. Şeful statului a mai precizat că România nu-i blamează pe jurnaliştii care semnalează problemele provocate de ţigani, ci faptul că nu se oferă o rezolvare.

“Ne deranjează numai enunţarea problemei, nu şi rezolvarea problemei. România a avut o politică de integrare şi are o politică de integrare a minorităţii roma destul de puternică. Ceea ce vedeţi dumneavoastră în general în Europa este expresia părţii de eşec de integrare a populaţiei roma la noi acasă. Este o categorie socială, sunt romii nomazi care, prin valorile lor culturale, circulă”, a precizat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

“Nu-i suficient doar să-i identificăm şi să încercăm să diminuăm acţiunile care deranjează populaţia. Pentru că aici este problema romilor, ei sunt extrem de vizibili, deranjează şi aş spune că deranjează mult mai mult decât un bancher care face să dispară dintr-o bancă 10 miliarde de euro. Pentru că ei vin, trag de cetăţeni, cer bani, cer de mâncare, fac orice. Oamenii din bănci nu deranjează pe nimeni. Doar vin guvernele să plătească miliarde pentru ei, cum a fost în timpul crizei”, a spus Băsescu.

Citiți și:  Băsescu a explodat: Vor să nu supere populația, dar o duc drept la CIMITIR

Preşedintele a uitat însă să precizeze că el însuşi a fost susţinătorul mai multor acorduri cu Fondul Monetar Internaţional, România îndatorându-se pentru mai multe generaţii bancherilor globalişti.

Traian Băsescu a mai spus în timpul conferinţei de presă de la Berlin ca ţiganii care sunt integraţi nu îşi mai recunosc originile etnice. “Foarte mulţi dintre ei sunt profesori, ingineri, medici, politicieni. Din păcate, după ce se integrează, nu-şi mai recunosct originea şi este foarte greu să-i utilizăm ca exemplu pentru cei neintegraţi încă”, a spus preşedintele.

Deasemenea, el a subliniat că “România a intrat cu tot cu romi în UE”, fapt ştiut de “cei care ne-au primit”, o aluzie la deportările ţiganilor din unele state ale Uniunii Europene, deşi sunt cetăţeni ai unei ţări membre.

Citiți și:  Stare de urgență în România?! Când ar putea fi decisă

Referitor la campania unor partide împotriva migraţiei ţigăneşti, preşedintele României a declarat că este “nedreaptă”. “Mi se pare puţin ‘unfair’ să utilizezii problema unor oameni de multe ori amărâţi ca fiind o temă de campanie”, a punctat Băsescu, adăugând că va aborda problema în cadrul unor întrevederi cu politicieni bavarezi. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile