Băsescu, avertisment pentru Iohannis. Ce spune despre suspendarea președintelui

Fostul președinte al României crede că succesorul său nu ar trebui să fie prea liniștit, „la cât de irațional lucrează, uneori, Partidul Social Democrat”.

Traian Băsescu îl avertizează pe Klaus Iohannis să nu se cule pe-o ureche, fiindcă social-democrații abia așteaptă să declanșeze și ei un „impeachment” împotriva președintelui, ca democrații în SUA.

„Urmează o criză politică, care e mai mult decât previzibilă. Primul guvern o să cadă, iar al doilea nu o să fie discutat de Parlament. Făcând o analiză, dacă tot insistă atât de mult PNL-ul pentru alegeri anticipate, nu văd de ce PSD-ul nu ar fi de acord să le facă simultan cu localele, pentru că o asemenea situație ajută cel mai mult PSD-ul. Ei își mobilizează cel mai bine activul în preajma alegerilor locale. Ar putea să profite de mobilizare pentru bătălia pe care o dau politicienii locali”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

Europarlamentarul PMP lămurește lucrurile: președintele României poate numi ce premier vrea el! „Nu scrie nicăieri în Constituție că nu poți delega în mod repetat un politician să formeze guvernul. Sau ne-politician. Președintele poate să dea mandat repetat aceleiași persoane”.

Întrebat dacă are a se teme Klaus Iohannis de procedura de suspendare, Teodor Băsescu a răspuns categoric: „Da! La cât de irațional lucrează uneori PSD-ul, este posibil și asta, ca măsură tactică pentru a câștiga timp”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

268 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile