Băsescu aruncă bomba despre STAREA DE ALERTA


Una dintre opțiunille Guvernului pentru după 15 mai a fost și instalarea stării de alertă, în locul celei de urgență. Un fost președinte, însă, trage un semnal de alarmă: starea de alertă nu este conformă cu Constituția României!

Traian Băsescu a afirmat, joi, la postul Romania TV, că intenția Guvernului, ca după data de 15 mai să înlocuiască starea de urgență cu starea de alertă este neconstituțională.

Sârguința leguitorului
De asemenea, Băsescu a spus că în această situaţie, Guvernul poate decide reducerea drepturilor fundamentale. „A face stare de necesitate este greşit. Ea nu e prevăzută în Constituţie. Starea de urgenţă este. Starea de necesitate este o poveste adaugată în lege, în intenţia legiuitorului de a adăuga un sistem de trepte în funcţie de situaţie.

Citiți și:  Traian Băsescu, anunța PRAPADUL: Represaliile vor fi cumplite!

Ne iau drepturi fundamentale!
Ea devine o atribuţiune a Guvernului în care lăsăm la îndemâna domnului Vela şi a Guvernului reducerea drepturilor fundamentale. Vă iau drepturile fundamentale Vela şi premierul pe termen nelimitat”, a explicat Traian Băsescu. Fostul preşedinte a menţionat că starea de urgenţă are un termen limită de 30 de zile, prevăzut de Constituţie.

Apel la totalitatea resurselor
„Starea de urgenţă îmi permite mie ca stat să fac uz de toate resursele pe care le are statul, inclusiv să fac achiziţii rapide. Starea de alertă permite Guvernului să ia orice măsură ca să impună decizile. Starea de urgenţă este prevăzută în Constituţie. Starea de alertă nu este”, a spus Traian Băsescu.

Citiți și:  Basescu, declaratii DIRECT de la Bruxelles: Recunoaște că abia acum se testează vaccinurile

Sursa: capital.ro

LASA UN COMENTARIU