Băsescu aruncă bomba despre STAREA DE ALERTA


Una dintre opțiunille Guvernului pentru după 15 mai a fost și instalarea stării de alertă, în locul celei de urgență. Un fost președinte, însă, trage un semnal de alarmă: starea de alertă nu este conformă cu Constituția României!

Traian Băsescu a afirmat, joi, la postul Romania TV, că intenția Guvernului, ca după data de 15 mai să înlocuiască starea de urgență cu starea de alertă este neconstituțională.

Sârguința leguitorului
De asemenea, Băsescu a spus că în această situaţie, Guvernul poate decide reducerea drepturilor fundamentale. „A face stare de necesitate este greşit. Ea nu e prevăzută în Constituţie. Starea de urgenţă este. Starea de necesitate este o poveste adaugată în lege, în intenţia legiuitorului de a adăuga un sistem de trepte în funcţie de situaţie.

Citiți și:  Ce spune ordinarul Nicuşor Dan despre retragerea lui Traian Băsescu din cursa pentru Primăria Capitalei

Ne iau drepturi fundamentale!
Ea devine o atribuţiune a Guvernului în care lăsăm la îndemâna domnului Vela şi a Guvernului reducerea drepturilor fundamentale. Vă iau drepturile fundamentale Vela şi premierul pe termen nelimitat”, a explicat Traian Băsescu. Fostul preşedinte a menţionat că starea de urgenţă are un termen limită de 30 de zile, prevăzut de Constituţie.

Apel la totalitatea resurselor
„Starea de urgenţă îmi permite mie ca stat să fac uz de toate resursele pe care le are statul, inclusiv să fac achiziţii rapide. Starea de alertă permite Guvernului să ia orice măsură ca să impună decizile. Starea de urgenţă este prevăzută în Constituţie. Starea de alertă nu este”, a spus Traian Băsescu.

Citiți și:  Băsescu a explodat: Vor să nu supere populația, dar o duc drept la CIMITIR

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile