BASESCU ANUNTA PRAPADUL! CE SE INTAMPLA CU PENSIILE

Băsescu a precizat ce ar face el cu pensiilor românilor:

Mai exact, fostul președinte se referă la creșterea pensiilor, programată pentru anul viitor. Acesta mai susține și că ar trebui ajustate creșterile, pentru că în momentul de față statul nu are de unde să le dea.

Întrebat, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi 24, ce ar fi făcut în privința pensiilor, dacă ar fi fost în locul premierului Ludovic Orban, Traian Băsescu a declarat:

„Cred că aș fi fost corect cu românii. Le-aș fi spus că este o exagerare și că trebuie ajustate creșterile, pentru că nu avem de unde le da. Aș fi fost corect pentru că exagerările astea se plătesc. Se plătesc în inflație. De fapt, nu te bucuri de ele. O creștere de 40% a pensiilor, nu știu dacă ne imaginăm ce înseamnă, puțini oameni își dau seama care va fi impactul”, a spus europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, la Digi 24.

De asemenea, Băsescu a mai precizat și că în anul 2020 „vom avea un deficit de 25 de miliarde, în 2021 – 51 de miliarde și în 2023 – 82 de miliarde, dar care nu sunt aceleași miliarde, ele trebuie cumulate”.

Citiți și:  Bombă în politică! Scrisoare incendiară primită de Ludovic Orban din spatele gratiilor

„Asta înseamnă 136 de miliarde de euro. Bani pe care trebuie să-i împrumutăm, pentru că discutăm de deficit în fondul de pensii”, a declarat fostul președinte la emisiunea „În fața ta”.

Vezi: Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipând în sân!

În plus, fostul președinte susține că actualul Guvern a măsluit atât rezultatele cât și informațiile.

„Dar șocul (celor de la Bruxelles) nu e cifra, șocul e minciuna, pentru că își dau seama că s-au măsluit rezultatele, s-au măsluit informațiile: nu au spus că au blocat returnarea TVA-ului, nu au spus că au blocat investițiile, nu au spus că au blocat plata concediilor medicale”, a spus Băsescu.

Vezi: Ministrul Economiei o face muci pe Firea

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile