Băsescu anunță Apocalipsa sanitară! News alert

Traian Băsescu, candidatul PMP pentru primăria Capitalei, se arată îngrijorat cu privire la situația locurilor care au mai rămas libere la Terapie Intensivă.

Concret, fostul președinte susține că atutoritățile din România ar trebui să apeleze la ajutorul altor Guverne din Uniunea Europeană pentru a rezerva paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, având în vedere că „ sistemul sanitar românesc se apropie de limită”.

Traian Băsescu susține că Guvernul a scăpat de sub control gestionarea crizei, iar evoluția virusului nu mai poate fi anticipată

„Suntem pe cont propriu. Cum ne păzim, aşa ne apărăm sănătatea. Nu putem aştepta mare lucru de la Guvern. Mă surprinde că nu mai avem niciun deces pe infecţii nosocomitale şi toate decelse le avem pe SARS-COV-2”, a spus Traian Băsescu.

„Sistemul se apropie de limită. Recomandarea mea publică, recomandarea pe care o fac Guvernului să ia legătură cu state care au locuri la ATI, în mod deosebit cu Germania, să îşi rezerve capacităţi de a trimite oameni de a fi trataţi la ATI în afara ţării. Trebuie să vadă puţin viitorul şi să aibă discuţii la nivel guvernamental despre o posibilă rezervare a paturilor în ţări care au paturi la ATI.

Nu spun că este atât de gravă, dar nu îmi poate garanta nimeni că poate fi gravă. Aş lua măsuri de prudenţă”, a mai punctat fostul președinte.

Traian Băsescu a menţionat că suntem la un pas de a ne confrunta cu o situație de criză.

„Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de bolnavi la ATI. Nu m-aş juca, mai ales că România are experienţa Colecti”, a afirmat Băsescu.

Europarlamentarul, critici la adresa lui Raed Arafat

„Am auzit tupeul cu care Arafat spunea: dacă nu respectaţi măsurile pe care le spunem, riscăm să ajungem în situaţie în care doctorii să decidă cine trăieşte şi cine nu. Nu, domnule Arafat, măreşte capacitatea de tratare la ATi prin aranjamente interguvermantale în interiorul UE. Se practică, sunt normale.

Una dintre ele este Germania. Trebuie prevăzute din timp evoluţii extrem de negative. În momentul de faţă nefiind controlată evoluţia pandemiei, ne putem aştepta la orice”, a precizat Traian Băsescu.

Evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *