Basescu, acuzatii EXPLOZIVE. „PSD a SABOTAT Legea Pensiilor la Senat și O VA RESPINGE la Cameră!”

Deputații au dezbătut, luni, Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă, săptămâna trecută, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi de o manieră curioasă – un singur vot i-a lipsit proiectului pentru a trece. Legea Pensiilor urmează să fie votată, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Scenariul senatorului

PMP Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la România TV, că PSD a oprit legea pensiilor, în Senat, unde partidul celor trei trandafiri deține o majoritate confortabilă, deoarece este proiectul normativ este „nerealist” din punctul de vedere al capacităţii de plată. De asemenea, Traian Băsescu susține că toate semnele spun că legea va fi respinsă de Camera Deputaţilor şi va fi reanalizată.

Citiți și:  Avocata Ingrid Mocanu arunca BOMBA momentului despre noua lege a pensiilor! S-a aflat adevărul

Lipsa majorității

„Fondul de pensii e undeva la 60 de miliarde lei anual şi dacă ne luăm după mintea ei, în patru ani, ar trebui să ajungă la 150 miliarde lei. De unde să ajungă la atât? Din ce? Eu îmi doresc să se mărească pensiile, pentru că şi eu am pensie, dar nu văd de unde va creşte pensia aşa cum a promis-o Olguţa (Vasilescun.red.). Şocul este că legea a căzut în Senat, unde PSD au o majoritate confortabilă. Nu ştiu cum o vor trece prin Camera Deputaţilor, unde, dacă UDMR rămâne de partea opoziţiei, practic, nu au majoritate. Este posibil, dându-şi seama că bagă ţara într-o mare dificultate, s-o fi oprit, pentru că legea este nerealistă din punctul de vedere al capacităţii de a plăti. Anul acesta putem, dar la anul şi peste doi ani nu mai putem, iar peste patru ani ajungem la 150-160 de miliarde lei fondul de pensii. Bănuiesc că o vor abandona. Va lua un vot negativ şi în Cameră şi va fi luată la repieptănat”, a declarat Băsescu.

Citiți și:  Curtea de apel A DECIS: ”Traian Băsescu a fost BENEFICIARUL REAL al infracțiunilor din dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.