Basescu acuza Rusia de TERORISM

basescu-putin

Președintele Traian Băsescu a declarat luni că în urma unei analize a constatat că vina pentru moartea pasagerilor din avionul doborât în Ucraina aparține “grupului terorist” care a executat lovitura asupra aeronavei, dar în mod egal este vinovată și Federația Rusă, care a pus la dispoziția acestuia specialiști și echipamentul necesar. Aceste declaraţii sunt demagogie pură şi nu au nici o valoare dacă nu sunt urmate şi de fapte concrete, şeful statului până în acest moment necerând şi încetarea oricăror legături diplomatice şi economice cu Moscova, dacă tot consideră că Rusia ar fi un stat terorist. Practic Traian Băsescu acuză o ţară de cel mai grav lucru cu putinţă şi în acelaşi timp nu insistă pentru ruperea relaţiilor până la pedepsirea vinovaţilor, fapt ce poate fi intrepretat drept complicitate prin inacţiune. Este însă foarte puţin probabil ca aceste declaraţii războinice şi politicianiste să fie urmate şi de alte măsuri, în primul rând din cauza schimburilor economice bilaterale vitale pentru ţara noastră şi în al doilea rând datorită crizei separatiste din Transnistria, care nu va putea fi niciodată rezolvată paşnic de România sau Republica Moldova, fără o înţelegere prealabilă cu Rusia.

Citiți și:  Tensiune MAXIMA. Opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, a aterizat la Moscova dupa OTRAVIRE. Risca sa fie arestat

“În urma analizei și a informațiilor pe care le avem, responsabilitatea pentru actul terorist care a dus la uciderea celor 298 de oameni aflați la bordul avionului malaezian aparține în mod direct grupării teroriste din estul Ucrainei care a executat lovitura asupra aeronavei. În mod egal, Federația Rusă, care a pus la dispoziție specialiști și echipamentul necesar executării loviturii, este parte a actului terorist. Am luat notă de declarația președintelui Putin, să nu politizăm evenimentul, nu-l politizează nimeni, dar președintele Putin nu poate fugi și nu se poate ascunde sub amânări și minciună de responsabilitatea punerii la dispoziție a specialiștilor și a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovită. Din păcate, Federația Rusă este partenerul teroriștilor în această operațiune legată de uciderea a 298 de persoane”, a spus Băsescu la Palatul Cotroceni, mergând pe varianta americană şi ucraineană a celor întâmplate.

„Care este responsabilitatea Uniunii Europene? Putea să facă mai mult? Răspunsul meu este «da», sacţiunile trebuiau introduse de multă vreme, aspre, economice, care să descurajeze lejeritatea cu care Federaţia Rusă alimentează conflictul generat de terorişti în estul Ucrainei. Sigur, mereu au fost argumente, de genul o ţară are investiţii mari, altă ţară are de livrat echipamente sofisticate, altă e depedentă de gaze, altele pur şi simplu au spus că e bine să fie bine şi cu UE şi cu Rusia şi să ai o poziţie moale. Cu certitudine, argumentele economice sunt extrem de importante, dar în UE noi vorbim de valori”, a mai spus şeful statului. Sursa: FrontPress.ro

Citiți și:  Tragedia momentului. Doi bărbați AU MURIT intr-un teribil accident

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

Sa condamni pe cineva fara dovezi, inainte de terminarea investigatiilor este inadmisibil. Acum se vede ce pula este in curul lui Basescu si cum il gidila sa vorbeasca.

USA a creat situatia asta in Ucraina, nu Rusia. USA au cheltuit 5 miliarde de dolari sa rastoarne un guvern ales democratic si acum da vina pe Rusi. USA a invadat si a destabilizat multe tari, au mintit intreaga lume si nu se vor opri pina nu-si vor atinge scopul, WWIII, pentru dominatie mondiala.