GENERAL

Barna dezvăluie PLANURILE USR după ce liberalii i-au trimis la plimbare

inquam photo bucuresti usr plus conferinta de presa dan barna dacian ciolos 125504

USR redevine partid de opoziţie. Liberalii nu au mai fost interesaţi de continuarea coaliţiei de guvernare alături de USR, astfel încât partidul condus de Dacian Cioloş se vede nevoit să se întoarcă în opoziţie. Ce spune fostul copreşedinte Dan Barna despre planurile formaţiunii politice.

Este oficial: USR trece în opoziţie!

Anunţul a fost făcut, joi seara, de către fostul copreşedinte al formaţiunii şi fost vicepremier în Guvernul Cîţu, Dan Barna.

Florin Cîţu i-a transmis clar lui Dacian Cioloş: PNL are sprijinul PSD pentru învestire
Barna afirmă că preşedintele PNL Florin Cîţu a fost extrem de explicit în discuţia avută cu Dacian Cioloş, căruia i-a transmis că liberalii vor merge în Parlament cu un Guvern minoritar, având în vedere că beneficiază de sprijinul PSD, astfel că Guvernul format din PNL şi UDMR va fi învestit fără emoţii.

“Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea preşedintelui PNL transmisă preşedintelui nostru, dl. Dacian Cioloş, prin care ne-a spus că a obţinut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Dan Barna pentru Digi24.

“E puţin probabil să votăm un astfel de Guvern, nu există niciun motiv”
Întrebat apoi ce urmează să facă USR în Parlament, atunci când va veni momentul votului de învestitură pentru Guvernul Ciucă, Dan Barna a replicat:

“Din moment ce ni s-a spus că acest Guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puţin probabil să votăm un astfel de Guvern, nu există niciun motiv.”

USR va deveni partid de opoziţie. A spus-o răspicat Dan Barna, care îi acuză pe cei din PNL că, în loc să refacă parteneriatul cu USR în cadrul coaliţiei de guvernare, au preferat să refacă vechiul USL, prin apropierea de Partidul Social Democrat.

“Vom fi un partid de opoziţie, care în mod responsabil va susţine proiectele importante”
Totuşi, Barna a subliniat că USR va susţine în continuare proiectele şi reformele importante pentru România, chiar dacă se va afla în opoziţie.

“În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă şi se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR şi se refăcea coaliţia. Decizia celor de la PNL înţelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare şi o suţinere care exista deja de o lună şi jumătate, ne amintim toată susţinerea explicită de la moţiunile de cenzură.

USR va intra în opoziţie în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziţie după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziţie, care în mod responsabil va susţine proiectele importante şi reformele de care România are nevoie şi care se află pe agenda USR”, a mai declarat Dan Barna.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.