Barna a dat numele noului premier. E din PNL!

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a continuat joi seara atacurile la adresa lui Florin Cîțu, despre care a spus că nu mai poate continua în fruntea Guvernului României după revocarea din funcție a ministrului Justiției.

Amintim că după atacul USR PLUS, susținătorii lui Cîțu au convocat o ședință în care s-a adoptat o rezoluție de susținere a premierului. În cadrul acesteia, conform hotnews.ro, Ilie Bolojan l-ar fi întrebat pe prim-ministru care este strategia în legătură cu scandalul din coaliția de guvernare.

Întrebarea acestuia a rămas fără răspuns. Liderul PNL Bihor a mai punctat că scandalul din coaliție ar putea să slăbească și mai mult autoritatea Guvernului României și relațiile cu partenerii. Președintele liberalilor, Ludovic Orban nu ar fi fost informat despre ședința amintită.

Prezent la Digi 24, Dan Barna a declarat că așteaptă în continuare demisia de onoare a lui Florin Cîțu: ”Nu am negociat nimic cu AUR. Avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor.

Au avut loc discuții. Cei de la AUR au spus că vor susține moțiune. Este o miză importată ca această coaliție să poată merge mai departe cu un nou premier. Poate să vină oricine de la PNL. Ilie Bolojan sau alții…

Dan Barna anunță că este o zi decisivă
Avem această moțiune pregătită. Vom avea o ședință a coaliției mâine (n.r. – vineri), vom încerca calea elegantă, calea firească și vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație.

În Parlament, pe unele teme, partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim despre o moțiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important.”

Ulterior, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a intervenit la Digi și a spus că Florin Cîțu i-ar fi răspuns, de fapt, liderului PNL Bihor: ”Florin a răspuns extrem de clar despre ce avem de făcut și a vorbit despre ce a provocat asta, Pogramul Anghel Saligny. Nu poți spune că el este direcționat spre alți primari, când el este pentru toată România. Ilie Bolojan a fost foarte constructiv, a votat pentru susținerea lui Florin Cîțu. El a spus doar să avem grijă, pentru că este vorba despre banii primarilor.”

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *