“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATIPOLITICA

BANI PENTRU TOATE NEMURILE LUI CIOLACU!

Guvernul lui Marcel a depăşit la număr de angajați Guvernele Cîţu / Orban

ciolacu

În octombrie, numărul posturilor ocupate din sectorul public a atins cifra de 1.289.405, înregistrând o creștere de 5.206 față de iunie și o creștere semnificativă de 10.717 comparativ cu decembrie anul precedent. Acest avânt a fost determinat în principal de angajările din domeniul educației, unde numărul posturilor ocupate în subordinea Ministerului Educației a crescut cu 4.309 între iunie și octombrie.

Cu toate acestea, este important de menționat că această creștere a numărului de posturi ocupate nu reflectă doar numărul de noi angajări, ci și extinderea aparatului bugetar, compensând ieșirile din sistem (cum ar fi pensionările, plecările și decesele). Este posibil ca numărul de angajări să fi fost mai mare decât creșterea înregistrată a posturilor ocupate, generând un surplus de peste 5.000 de noi poziții ocupate.

Începând cu luna mai, Guvernul a impus anumite restricții în ceea ce privește angajările din sectorul bugetar, însă au fost permise recrutări în anumite domenii sau pe anumite posturi, inclusiv pentru instituțiile nou înființate.

Datele pentru lunile de vară, în special pentru iulie, august și septembrie, nu pot fi comparate, deoarece în această perioadă numărul de posturi de la Ministerul Educației scade cu peste 20.000, probabil din cauza contractelor pe perioadă determinată. Din totalul de 1.289.405 de posturi ocupate, 822.948 sunt în administrația centrală și 466.457 în administrația locală.

Principalele entități angajatoare din sectorul public în luna octombrie includ Ministerul Educației, cu 300.124 de posturi ocupate, alte 68.541 de posturi în unități de învățământ superior de stat, sistemul public de sănătate cu 172.921 posturi ocupate (finanțate prin FNUASS – 81.116), rețeaua autorităților locale cu 146.503 posturi ocupate, urmate de Ministerul Sănătății (18.302), Ministerul Afacerilor Interne (124.348), Ministerul Apărării Naționale (71.555), și Ministerul Finanțelor (24.906).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.