Bani pentru români! Pot primi 10.000 de lei în mână. Ce trebuie să facă

Autoritățile din Maramureș vor să facă, la alegerile locale, un referendum prin care să stimuleze creșterea natalității prin ajutoare financiare oferite familiilor în anumite condiții. Consiliul Județean și primăriile localităților din județ ar urma să asigure banii.

Autoritățile din Maramureș vor să facă, la alegerile locale, și un referendum pentru creșterea natalității. Familiile urmează să primescă 10.000 lei după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat, vineri, că finanțarea proiectului ”Renașterea Maramureșului” va fi asigurată din fondurile județului, dar și a unor primării.

”Vrem să organizăm un referendum odată cu alegerile locale prin care dorim să creștem natalitatea în județul Maramureș și să recompensăm familiile care aleg să aibă copii.

Prin proiectul ‘Renașterea Maramureșului’ propunem ca fiecare cuplu de tineri ai Maramureșului, după ce se căsătoresc și fac primul copil, să primească o sumă importantă de bani, un stimulent, pentru a putea crește copiii.

”Revenirea la familie”

Suma ar trebui să o primească o singură dată, după nașterea copilului, și ne gândim la o sumă fixă de circa 10.000 de lei, suportată de Consiliul Județean și de primăria unde locuiește familia.

De asemenea, propunem ca la fiecare al treilea copil, familiile să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă”, a spus Zetea pentru Mediafax.

Acesta a subliniat că, prin proiect, CJ Maramureș urmărește ca tinerii din județ să revină la formula de bază a societății, la familie, să se căsătorească și să aducă pe lume copii.

La nivelul județului Maramureș se înregistrează anual între 4000 și 5000 de nașteri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *