Bani în plus la pensie! Iohannis A SEMNAT. News alert

 Noul document publicat în Monitorul Oficial arată că punctul de pensie va fi majorat de la data de 1 septembrie. În plus, documentul mai arată cu ce sumă va fi majorat bugetul de stat pe anul acesta.

Concret, documentul publicat în Monitorul Oficial arată că Bugetul de stat pe anul 2020 se majorează la venituri cu suma de 589,9 milioane de lei, iar la cheltuieli se majorează cu 31,144 miliarde de lei credite de angajament şi cu suma de 25,296 miliarde de lei credite bugetare. Deficitul se majorează cu suma de 24,7 miliarde de lei.

Cel mai important aspect al documentului este majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie. Așadar, punctul de pensie va crește la 1.442 de lei.

Citiți și:  Anunțul lui Klaus Iohannis despre MAJORAREA pensiilor si alocatiilor: 'Pur și simplu NU sunt bani!'

Ce mai prevede ordonanța de urgență
Ordonanța de urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 prevede diminuarea bugetului asigurărilor sociale de de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2020 la venituri cu suma de 6,8 miliarde de lei, prin diminuarea veniturilor cu 427 milioane de lei şi a subvenţiei acordate de la bugetul de stat cu suma de 6,39 miliarde de lei, iar la cheltuieli se diminuează atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare cu suma de 6,82 miliarde de lei.

Rectificare bugetară a fost publicată acum câteva zile pe site-ul MFP
Ministerului Finanţelor Publice (MFP) a publicat pe pagina sa de internet proiectul de rectificare bugetară. Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 573 de milioane de lei, iar cheltuielile cresc cu 18,13 miliarde de lei. Astfel, deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu 17,56 miliarde de lei, ajungând în acest an la 8,6% din PIB.

Citiți și:  Este răsturnare totală de situație! Bomba privind MAJORAREA PENSIILOR

Conform notei de fundamentare, veniturile bugetului de stat pe anul 2020, se diminuează, pe sold, cu 289,4 milioane lei, în timp ce cheltuielile bugetului de stat se majorează, pe sold, cu 24,416 miliarde de lei.

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile