Bani de la stat pentru această categorie socială! Vezi dacă te încadrezi

Guvernul a hotărât ca această categorie va deneficia de o majorare a cuantumului ajutorului anual. Banii vor fi plătiți din bugetele aprobate pe 2018.

Cuantumul ajutorului anual a fost majorat de la 370 de lei la 400 de lei.

Potrivit legii nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, este prevăzut ca acestor categorii de persoane să li se acorde un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, al cărui cuantum se stabileşte anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi posibilităţile de susţinere din bugetul de stat.

Deoarece preţurile chiriei, energiei termice şi energiei electrice au crescut cu aproximativ 10% în luna iulie a acestui an comparativ cu luna iulie 2017, potrivit datelor Institutul Naţional de Statistică (INS), Guvernul a hotărât să crească cuantumul ajutorului anual.

”Vă reamintesc faptul că, la şedinţa solemnă de Guvern care a avut loc săptămâna trecută, la Alba Iulia, Executivul a decis o creştere semnificativă a indemnizaţiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război. Este vorba despre o majorare în medie de aproape cinci ori a acestor indemnizaţii: de la 259 la 1.500 lei lunar pentru cei încadraţi în gradul I de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, şi de la 196 lei la 900 lei lunar pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate. În cazul veteranilor de război şi văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar”, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, scrie Bugetul.

Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale se efectuează de către casele teritoriale de pensii publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *