Bani de la stat! Mii de români primesc 2500 de lei doar dacă fac acest lucru. Ce documente sunt necesare

Mii de romani pot primi un ajutor de 2.500 de lei de la stat. Măsura a fost luată de autorități și prevede acordarea unui stimulent financiar dar doar în anumite condiții.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în urmă cu ceva timp, un proiect care prevede acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei familiilor din Bucureşti. Este vorba despre cei care devin proaspăt părinţi. Aceştia vor primi banii la naşterea unui copil într-una dintre maternităţile Capitalei, fie ea de stat sau privată. De altfel, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul în Bucureşti.

Ca să primească cei 2500 de lei, părinţii au obligaţia de depune o serie de documente în termen de cel mult o lună de la naşterea copilului. În plus, nici mama dar nici tatăl nu trebuie să aiba datorii la bugetul de stat.

Actele necesare:

– cerere tip

– declaraţie de consimţământ completată de părintele care nu se prezintă la depunere.

Măsura are ca scop încurajarea natalităţii. În motivarea deciziei pentru acordarea stimulentului pentru nou-născuţi, în valoare de 2.500 de lei, municipalitatea a evidenţiat faptul că în recensământul realizat de Eurostat în 2011, România se află în declin demografic din cauza sporului natural negativ şi a migratiei.

Conform Institutului National de Statistică, în perioada 2010-2015, în Bucureşti s-a înregistrat cel mai scăzut număr de naşteri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *