Bancherii şi crimele capitalismului corporatist

Autor: Maria Diana Popescu

Vă aşteptaÅ£i la protecÅ£ie din partea guvernului sau a preşedinÅ£iei? FiÅ£i serioşi, dragi români! Pentru ei sînteÅ£i doar plătitori de taxe, evidenÅ£e de stors bani, maşini de vot şi buzunare de întors pe dos. Atît! Cel mai înalt oficial în JustiÅ£ia americană, Procurorul General Eric Holder a afirmat public că bancherii sînt nişte criminali ce nu pot fi închişi, că băncile jefuiesc întreaga naÅ£iune şi că ceea ce fac ele este împotriva legii, dar pe de altă parte aceleaşi bănci sînt mai presus de lege, astfel încît Departamentul JustiÅ£iei din America nu va face nimic împotriva lor. La noi, preşedintele Ţării ordonă folosirea forÅ£ei împotriva românilor datornici la bănci. Citez de pe o hotărîre judecătorească de executare silită, trimisă în redacÅ£ie: „Noi Preşedintele României, dăm împuternicire şi ordonăm executorilor judecătoreşti să pună în executare titlul executoriu… şi ordonăm agenÅ£ilor forÅ£ei publice să sprijine îndeplinirea promptă şi eficientă a tuturor actelor de executare silită”. În înÅ£eles mai clar, trimite mascaÅ£ii peste românii amărîţi, pe care, tot preşedintele şi guvernul i-au lăsat fără locuri de muncă, ca acum să li se ia cu forÅ£a casa şi patul, aragazul şi masa de bucătărie, pentru o datorie de cîteva sute sau mii de lei.

Islandezii n-au glumit cu bancherii corupţi. N-au cedat în faţa oligarhilor internaţionali. I-au arestat pe bancheri, iar acum îşi construiesc un stat de drept, unde hoția băncilor și a corporaţiilor nu-şi mai găsesc locul. La noi, criminalitatea băncilor, încurajată şi susţinută de Putere şi de Guvernator, a distrus Ţara prin regizarea inflaţiei, vînzarea bunurilor de preţ ale naţiunii şi împrumuturi pe buzunarul sărac al poporului. În numele României clasa politică se împrumută de dimineaţă pînă seara. Domnule politician, guvernator, preşedinte, domnilor bancheri, recuperatori şi executori, domnilor Mafioţi aţi lăsat Ţara fără tălpi la pantofi! Averile voastre trebuie confiscate. Averile umflate cu legile sub braţ. N-aveţi niciun interes să urgentaţi reformele în Justiţie! România are nevoie de Reforme reale în instituţiile statului şi mai ales în Justiţie. Nu de improvizaţii interpretabile în funcţie de căciulă! Nu de eludarea legilor! De aici pleacă tot haosul intern! Pentru că România să scape de sub cizma bancherilor-cămătari, toţi cei cu mînă lungă, corupţii şi toată adunătura politică trebuie să părăsească Puterea de mînă cu (in)justiţia, cu bancherii şi cu nănaşul lor de la benere.

Mafia care conduce România are un singur scop: distrugerea României, ca stat naÅ£ional, la toate nivelele. Sindicatele ce fac? Păi, liderii de sindicat sînt şi ei vînduÅ£i „diavolilor”. SchimbaÅ£i-i! În funcÅ£iile decizionale au ajuns trădătorii născuÅ£i şi făcuÅ£i, care mint poporul cu zîmbetul de ceapist, devenit peste noapte doctor în ştiinÅ£e politice. AlungaÅ£i aceste zdrenÅ£e care ne-au vîndut şi pe noi, şi Å¢ara. N-au niciun Dumnezeu. Mamon este Zeul lor. Doamne!, ce blestem pe Å¢ara noastră, să aibă parte numai de conducători tonÅ£i, vînzători de neam şi analfabeÅ£i. În loc să redreseze economia, să facă ceva pentru dezvoltarea Ţării, se grăbesc să vîndă ce-a mai rămas în picioare, iar găurile făcute de ei în visteria Ţării, le completează, încurajînd, prin legi aberante, deposedarea prin forţă a românilor săraci, datori la bănci cu cîţiva lei. Ruşine, domnilor! De la preşedinte la guvernator pînă la ultima căpuşă a Puterii de la Bucureşti! Tîlharilor le este permis orice în scop politic. Dacă ne mai şi destramă Å¢ara, sîntem terminaÅ£i. Crocodilii internaÅ£ionali abia aşteaptă să ne facem praf şi pulbere. Şi aşa România are cea mai mare sărăcie din U.E.. SpuneÅ£i-mi, vă rog: are românul de toate şi doar regionalizarea îi mai lipseşte? Are românul de toate şi trebuie să Å£ină în spinare miile de bancheri prin clauze abuzive, miile de trîntori şi funcÅ£ionari guvernamentali? Mai rămîne românul cu ceva, dacă astfel de legi antisociale ticluite de bănci, cu dus şi întors, îl lasă fără casă, fără masă şi fără orătăniile din curte? Am citit anunÅ£ de vînzare a obiectelor confiscate prin executare silită: „De vînzare: fotoliu, aragaz, televizor, pat, şifonier, calculator, fier de călcat, centrală electrică, poartă din fier”…

Nu mi-a trecut prin cap niciodată că românilor li se vor pune la cale astfel de nenorociri şi că în loc să se emită legi cu caracter social, statul vrea, cu prioritate, bone profesioniste. Adică, chiar au întocmit un proiect de lege care obligă dădacele să aibă pregătire profesională. Au de toate românii, aşa că, doar bonele profesioniste le lipseau. Că să nu zică poporul că nu sînt activi, demnitarii statului se ocupă cu tot felul de matrapazlîcuri, cu maidanezi şi bone, şi deloc de starea jalnică în care au adus poporul. Femeiul ăsta contabilizează totul pînă la ultimul cent, dar e orb cu salariile şi pensiile umilitoare ale românilor, care abia îi mai ţin în viaţă. Şi de ce, domnilor guvernanţi sunteţi solidari doar în materie de confiscări, executări, taxe, impozite, tăieri, ajustări şi nu în materie umană, în privinţa securităţii individului? România este singurul stat din U.E. unde nu există o lege a falimentului personal. Românul nu beneficiază de nicio formă de protecţie în faţa bancherilor care au abuzat milioane de români. Cine i-a lăsat fără locuri de muncă, aducîndu-i în situaţia de a nu-şi mai putea onora ratele, ca acum să li se confişte pînă şi poarta de la intrarea casei? Guvernele democrate. Cine a condus finanţele spre dezastru? Industria bancară de pe teritoriul Ţării şi lăcomia paranoică a bancherii-cămătari. Dar legea, fiind făcută pentru poftele lor, nu-i arde la seif. Comisioanele interbancare din România sînt cele mai mari din Europa. Dobînzi extrem de mari, dobînzi frauduloase la dobînzi, comisioane de întîrziere, comisioane la comisioanele de întîrziere sau comisioane la plăţi anticipate! O datorie de 500 de euro a ajuns de 5.000 de euro. Doar 10% din datoria creată artificial reprezintă împrumutul. Guvernul şi guvernatorul nu-şi falimentează acoliţii sau firmele în cîrdăşie. Ba mai mult, acestora le şterge datoriile şi bagă poporul în faliment. Deşi Executivul le-a oferit ca argumente doar presupuneri, deputaţii au aprobat ştergerea datoriilor Rompetrol. Şi nu e prima sau ultima mare companie.

Lasă că se duc amărîţii de români, lună de lună, ei cei mai mici şi loviÅ£i din toate părÅ£ile, şi se înghesuie la ghişee să-şi plătească dările. Chiar dacă rămîn fără bani de utilităţi, hrană sau medicamente. Că altfel, naiba îi ia! Vin executorii şi le iau perna de sub cap. Această clasă a împuiat în democraÅ£ie şi s-a îngrăşat cu trîntori care îşi papă biberonul de la bănci. Bine că se şterg datoriile companiilor mari! Tot ale lor, ale cumetrilor şi mătuşilor sînt. Să plătească mulÅ£imea datoriile lor! De ce nu veniÅ£i să ştergeÅ£i datoriile amărîţilor pe care i-aÅ£i dat afară şi le-aÅ£i vîndut întreprinderile, iar acum nu mai au cu ce supravieÅ£ui, dar să mai şi plătească ratele frauduloase ale băncilor. Ar trebui construită o fabrică de Å£epe, iar din mulÅ£ime să se ridice un alt Å¢epeş! În această eră a ticăloşiei, toate partidele politice au preocupări infracÅ£ionale. Atunci, ce soluÅ£ii sau legi cu caracter naÅ£ional să emită acestea? De un sfert de secol, cei din fruntea bucatelor naÅ£ionale, gunoaiele din politică, fură de la stat, fură unii de la alÅ£ii, se iartă unui pe alÅ£ii şi îşi şterg datoriile între ei. Sper că va veni ziua cînd vor răspunde la întrebări în faÅ£a poporului. Prea mic, prea neîncăpător e „Zidul de la Târgovişte” pentru cît de mulÅ£i la număr sînt trădătorii şi vînzătorii Ţării! De ce Angela şi Barosso nu se cramponează de încălcarea drepturilor constituÅ£ionale ale românilor, care plătesc taxe europene din salarii de lumea a treia? Europenii au între 1.500 şi 3.000 euro lunar, românii, 200 sau 300 de euro lunar. Din toate aceste pricini avem o economie imaginară, datorii uriaşe cum n-a avut niciodată România, viitorul poporului amanetat, aparatul administraÅ£iei de stat înÅ£esat de trîntori, hoÅ£i şi reÅ£ele de prostituÅ£ie.

CorupÅ£ia, şantajul şi gunoaiele de prestigiu au ajuns endemice, iar benere este condusă de acelaşi om, tot de aproape atîţia ani cît a condus România preşedintele Ceauşescu. Care, oricum, a fost un mare patriot. Dumnezeu să-l ierte! Tot ce a construit Nicolae Ceauşescu au vîndut democraÅ£ii şi s-au îmbogăţiti între ei, la vîrf. Oare Å£ara noastră nu mai are nici un expert în finanÅ£e, nici un bancher onest şi priceput? Care să îl înlocuiască pe veşnicul, cu o singură calitate, dobîndită la prima vizită în S.U.A.: posedă un anumit anumit telefon la care răspunde cu o singură replică: Yes. Naivi sînt cei care cred că el conduce B.N.R. şi face strategii bancare naÅ£ionale cu capul din dotare. Vă amintiÅ£i de perioada hiperinflaÅ£iei? Atunci benere tipărea bani cu toptanul şi, cînd a primit telefon de la unchiuleÅ£ul Sam să Å£ină inflaÅ£ia în frîu, a stopat subit maşinia de tipărit. În rest, ambiguitatea strategică (ne ascundem de „spioni”, vorba aia), guvernatorul ne ameninţă ca va fi „volatil” – şi cam asta i se livrează românului rebegit de frigul ignoranÅ£ei de stat. Oricîtă „căldură” ar promite acest „volatil”, bancherii îşi fac de cap în cîrdăşie cu recuperatorii şi executorii, abuzînd mii de români, în baza aberantelor legi, parafate de Puterea care chefuieşte pe malurile DîmboviÅ£ei.

Sursa: Art-Emis.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.