Banca Mondială si FMI demascate: ajutor împotriva COVID condiţionat de impunerea restricţiilor extreme şi a stărilor de urgenţă

Împrumuturi uriaşe sunt acordate naţiunilor suverane de către Banca Mondială, FMI şi ai lor. Dar condiţiile ce vin la pachet cu acestea sunt rareori spuse de guverne cetăţenilor.

Un caz recent în Belarus a dezvăluit condiţiile cerute de aceste agenţii pentru împrumuturile oferite pe fondul COVID-19. Preşedintele Belarusului a dezvăluit că împrumuturile de ajutor împotriva covid-19 de la Banca Mondială vin la pachet cu anumite condiţii în sensul impunerii unor măsuri de carantină extreme, pe modelul celor din Italia şi chiar cu schimbări în politica economică pe care acesta le-a refuzat catalogându-le ca “inacceptabile”.

Condiţiile adiţionale care nu se aplică părţii financiare sunt inacceptabile pentru Belarus, a spus preşedintele Belarusului- Aleksandr Lukashenko vorbind despre împrumuturile externe în timpul unei întâlniri pentru discutarea măsurilor de sprijin pentru sectorul economic pe partea sistemului bancar, a comunicat Belarusian Telegraph Agency, BelTA.

Aleksandr Lukashenko i-a întrebat pe participanţi cum stau lucrurile cu asistenţa pentru credite externe acordate Belarusului.

“Care sunt cerinţele partenerilor nostri? S-a anunţat că ne pot oferi 940 de milioane de dolari in aşa-numita finanţare rapidă. Cum stau lucrurile aici?” a întrebat şeful statului.

În acelaşi timp, el a subliniat că, condiţiile adiţionale ce nu se aplică părţii financiare sunt inacceptabile pentru ţară.

“Auzim cerinţele, de exemplu, să abordăm modelul din Italia ca răspuns la coronavirus. Nu doresc să văd că situaţia Italiei se repetă în Belarus. Noi avem propria noastră ţară şi propria noastră situaţie,” a spus preşedintele.

Potrivit preşedintelui, Banca Mondială a arătat interes pentru acţiunile de răspuns la coronavirus.

“Ei sunt gata să ne finanţeze de zece ori mai mult decât ne-au oferit iniţial ca semn de recunoaştere a luptei noastre eficiente împotriva acestui virus. Banca Mondială a cerut chiar Ministrului Sănătăţii să împărtăşească din experienţa sa. Între timp, FMI-ul continuă să ne ceară măsuri de carantină, izolare, stare de urgenţă. Asta e un nonsens. Nu vom dansa cum ne cântă alţii,” a spus preşedintele.

Belarus este una dintre puţinele ţări europene care nu au implementat măsuri stricte de carantină. Ei au menţinut deschise chiar şi serviciile neesenţiale. Liga de fotbal din Belarus încă este activă. Singurul pas pe care l-a făcut Belarus-ul ca restricţie este că vacanţa şcolarilor a fost extinsă.

Lukashenko este de părere că o stare de urgenţă de tip “lockdown” a fost complet inutilă. Păreri similare au fost exprimate şi de numeroşi oameni de ştiinţă renumiţi. Recent, un doctor indian a demascat narativa oficială privind Coronavirusul. El a subliniat că stresul afectează sănătatea şi a spus că frica nu e necesară deoarece până la urmă oamenii vor dezvolta imunitate naturală la acest virus. El este unul dintre puţinii care susţine că viaţa trebuie să continue neîntreruptă.

Preşedintele Belarusului nu este primul care a expus presiunea exercitată de agenţiile globale pe fondul crizei coronavirus pentru a-şi implementa agenda.

Mai devreme, într-o dezvăluire şocantă, preşedintele Madagascarului a făcut senzaţie cu declataţia că OMS-ul i-a oferit 20 de milioane de dolari mită pentru a otrăvi tratamentul împotriva COVID-19 numit COVID-19 Organics făcut din Artemisia.

Preşedintele Tanzanian i-a dat afară pe cei de la OMS după ce mostrele luate de la un fruct de Papaya şi de la o capră au ieşit pozitive la COVID-19. La cîteva zile după acţiunea din Tanzania, Burundi a dat de asemeni afară echipa coronavirus de la OMS din ţară pentru amestecul în treburile interne ale ţării.

A fost de asemeni dezvăluit într-o interceptare a unui raport de intelligence că Bill Gates a oferit 10 milioane de dolari mită pentru un program de vaccinare forţată împotriva Coronavirus în Nigeria. După care, un politician italian a cerut arestarea lui Bill Gates în Parlamentul Italian. Ea a mai dezvăluit şi agenda lui Bill Gates din India şi din Africa, împreună cu planurile de cipare a rasei umane prin programul digital de identificare ID2020.

Traducerea: Costin Ştirbu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *