BAIETII DE CARTIER, OBLIGATI de MASCATI sa mature cojile de seminte de pe strazi – FOTO

BAIETII DE CARTIER, OBLIGATI de MASCATI sa mature cojile de seminte de pe strazi – FOTObaieti-de-cartier-maturat

Poliția Locală din Galați le-a pus gând rău șmecherasilor de cartier care seară de seară se adună în grupuri și până la ore târzii, beau bere, sparg semințe și fac gălăgie sau sunt „miștocari” sau violenți față de trecători.

„În urma sesizărilor venite de la gălățeni, în această perioadă am început o serie de acțiuni pe timp de noapte, în toate cartierele. Avem în vedere persoanele care după ora 22.00 tulbură liniștea și ordinea publică sau se constituie în grupuri care atentează, fie la bunurile cetățenilor sau la integritatea acestora. De asemenea sunt sancționați cei care murdăresc sau distrug domeniul public ori bunurile aflate pe acesta”, a declarat Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Dacă în anii trecuți șmecherii de cartier rămâneau indiferenți sau chiar vociferau la recomandările polițiștilor de a păstra liniștea, acum descinderile au fost realizate cu efective de poliţişti din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă al Poliției Locale, iar la vederea „mascaților” băieților de cartier li s-a muiat pliscul și chiar s-au oferit  să măture cojile de semințe.

„Șase tineri care consumau semințe și aruncau cojile și ambalajele pe carosabil, au fost sancționați, conform HCL 79/2002, cu amendă în sumă de 240 lei. Unii dintre tinerii prinși că murdăreau domeniul public, prin aruncarea cojilor de semințe, au curățat zona, din proprie inițiativă și au primit din partea polițiștilor locali doar câte un avertisment verbal”, se spune în comunicatul Poliției Locale. Au fost dispersate 15 grupuri și au fost avertizate verbal 63 de persoane, alte 36 fiind sancționate pentru tulburarea liniștii publice, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 7.140 lei.

Amenzi în Micro 40

„Angajații Poliției Locale au depistat șapte tineri care tulburau ordinea și liniștea publică în zona Complexului Micro 40. Persoanele în cauză au fost controlate corporal sumar, de către echipajul de intervenție rapidă și sancționați contravențional, conform Legii 61/1991, cu amenzi în sumă totală de 4.900 lei”.

VEZI SI:

2 comments

  1. foarte bine! mama lor de nenorociti!

  2. Foarte bine, as vrea sa se-ntample asta peste tot. Nu doar in Galati. Eu unul le-as da si amenda, nu doar avertisment, dar i-as pune sa faca si curat. Ca pe viitor sa-si pastreze gunoaiele pentru ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *