Bacterie SCAPATA din laborator în China! Mii de persoane au fost infectate

Alertă în China, după ce peste 3,000 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii scăpate din laborator. Potrivit autorităților chineze, bacteria a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale.

În total, 3.245 de persoane au fost testate pozitiv pentru această bacterie, cifră stabilită în urma testelor realizate după incident, potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, care au precizat că nu a fost depistat niciun caz de transmitere de la om la om.

Cum s-a întâmplat
În perioada iulie-august 2019, angajații unui laborator public din zonă au folosit un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor.

În consecinţă, sterilizarea a fost incompletă şi bacteriile erau încă prezente în emisiile de gaze ale companiei – Uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor. Acest gaz contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane în decembrie anul trecut.

Potrivit autorităţilor din Lanzhou, persoanele îmbolnăvite vor primi despăgubiri financiare începând din octombrie, scrie DC News.

Ce este bruceloza
Bruceloza este o boală transmisă de animale sau de produse de origine animală, cum ar fi lapte nepasteurizat.

Perioada de incubația poate varia între 14 și 21 de zile. Primele simptome de boala sunt manifestate prin creșterea temperaturii care poate atinge de 40 °C, însoțită de frisoane, potrivit Wikipedia.

Mai rău decât atât, boala poate ataca diverse organe, cum ar fi.

  • hepatosplenomegalie (creșterea volumului ficatului și splinei),

  • osteomielită (inflamație a măduvei osoase),

  • meningoencefalită (inflamație la nivelul creierului),

  • endocardită (inflamație la nivelul endocardului (inimii),

  • pneumonie (inflamație – aprindere – a plămânilor).

Antena3.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *