În România s-a instaurat oficial dictatura: O sută de elevi de la un liceu din Capitală, ridicați de Poliție după o probă de BAC!

O sută de elevi vor fi luați de la liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Capitală, după ce vor termina ultima probă a examenului de bacalaureat. Aceștia vor fi audiați la Poliția Capitalei și la sediul DGA.
Audierile urmează să aibă loc în cursul zilei de astăzi. Elevii vor fi duși o parte la sediul Poliției Capitalei, iar cealaltă parte la DGA. Anchetatorii vor să stabilească dacă aceștia au fost implicați în fraudarea bacalaureatului.

În cursul zilei de ieri, directoarea demisă a liceului, pentru care s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, a ajuns în fața procurorilor, a dat detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat în timpul examinărilor la bacalaureat.

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română.

La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.

Citiți și:  MINA DE EUR. Romania, ÎN TOPUL țărilor unde șpăgile din sistemul sanitar au explodat in PANDEMIE

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul directoarei de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru, pentru trafic de influenţă, aceasta fiind arestată marţi, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a arătat în propunerea de arestare preventivă a Costicăi Vărzaru că, în 12 iunie, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită de către angajaţi ai liceului şi de luare de mită de către membrii comisiei de supraveghere de la examenul de bacalaureat care se susţine la acest liceu.

Părintele unui elev de la „Bolintineanu”: „Să îmi arate mandatul, să văd și eu ce scrie pe mandat, ce acuzații i se aduc”

Un părinte nemulţumit că nu este lăsat de oamenii legii să intre în liceu pentru a vorbi cu fiul lui, a declarat că băiatul nu a văzut nicio tentativă de fraudare a examenului şi că nu i-i-a cerut nimeni bani

„Să îmi arate mandatul, să văd și eu ce scrie pe mandat, ce acuzații i se aduc. Ce a făcut? A dat în cap cuiva? Le-am zis că vreau să intru în liceu, dar nu s-a putut. Ce e, un depozit de muniție? Este o instituție publică, are dreptul să intre oricine. Băiatul meu a spus că nu a văzut absolut nimic, nu a dat niciun ban, nu i-a cerut nimeni niciun ban. Au camere, să se uite pe camere și să îi ia pe ăia care au copiat. Copiii sunt într-o sală de clasă și nu le dă voie să iasă. Nu au intrat peste ei în examen, dar la ieșire îi legitimau”, a spus tatăl elevului.

Citiți și:  România primește o grea lovitură de la Comisia Europeană! Decizie SOC
Anton Hadăr: „Ce se întâmplă acolo e terifiant”

Anton Hadăr, președintele Federației Națioanale Alma Mater, a comentat subiectul, în direct la Digi24.

„Este o situație foarte neplăcută și încurcată. Sunt mulți elevi și nu știm care dintre ei au dat bani. Este foarte greu ca SRI-ul să îi descopere pe adevărații răuvoitori. Ce se întâmplă acolo e terifiant. Nu credeam că se va ajunge acolo, să fie 100 de copii implicați”, a spus Anton Hadăr.

sursa: Digi24

 

LASA UN COMENTARIU