Baba de 89 de ani, prinsa de militieni ca facea contrabanda cu tigari

tigari-13

Sutele de dosare penale întoc­mite în fiecare an nu îi descurajează pe cei care au intrat în gru­­pări de contrabandiști de ți­gări. Pe de-o parte, instanțele nu consideră că aceștia sunt pericol social și îi lasă în li­ber­tate, pe de altă parte, câștigurile sunt uriașe, titreaza ziarul Opinia.

Dacă „afară“ un pachet de țigări costă doi lei, trecut peste gra­niță, prețul se triplează. Cu cât se apro­pie de marile orașe sau de București, câștigul este de cinci ori mai mare.

Însă, în ultimul timp, contrabandiștii s-au convins că transportul pe cale rutieră a țigărilor nu mai este o soluție, astfel că au găsit alte metode. Astfel că, aceș­tia se folosesc de minori sau de persoane în vârstă pentru a transporta țigările în țară.

Miercuri, polițiștii de la transporturi, în timp ce desfășurau activități de patrulare în trenurile care tranzitează Gara Buzău, în urma unui control, au depistat o dâmbovițeancă care deținea 100 pachete de țigări Marble netimbrate, fără a avea documente le­gale de proveniență.

Femeia, care are 89 de ani, ar fi declarat oamenilor legii că a cumpărat țigările din târg de la Suceava.

Există însă posibilitatea ca femeia să fi fost folosită pentru transportul țigărilor, având în vedere că persoanele în vârstă beneficiază de reduceri la CFR.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigări conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *