Azi e ședința ”acasă” la Cîțu. Chirieac: ȚEAPĂ! Minte în față

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ce s-ar decide în spatele ușilor închise de la Palatul Victoria.

Premierul Florin Cîțu, într-un moment pe care noi, presa, îl considerăm critic pentru scaunul său de prim-ministru al României, a luat decizia de a chema liderii coaliției de guvernare la Guvern, unde va avea loc o ședință ce se așteptă a fi extrem de importantă. În mod normal, ședința trebuia să aibă loc la Parlament, dar la Palatul Victoria ar fi ferită de ochii presei. Sunt nemulțumiri din PNL, din tabăra Orban, vizavi de Florin Cîțu, dar și din USR, mai mulți lideri ai formațiunii conduse de Cioloș – Barna având reacții dintre cele mai dure față de dosarele ascunse ale lui Florin Cîțu din SUA. Vezi aici mai mult

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre această situația din coaliția de guvernare. El consideră că nimic nu se va schimba după ședința de astăzi.

”Nu se va întâmpla absolut nimic astăzi. După ce a ieșit ieri, de Ziua Marinei, la braț cu președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu rămâne sigur pe scaunul său de la Palatul Victoria.

Să fie foarte clar: din nefericire, în România, de multă vreme nu mai contează Parlamentul, nu mai contează nici opinia publică (după realegerea președintelui Klaus Iohannis în 2019, opinia publică e o poveste, nu contează), din nefericire, nu mai contează nici presa liberă, deși noi continuăm să informăm publicul cu ce se întâmplă în mod real, iar coaliția de guvernare nu va face un pas dincolo de voința președintelui Klaus Iohannis.

Deci Florin Cîțu nu are a se teme de nimic. Cred că-n ședința de astăzi nu vor mai discuta despre dosarele din SUA. Va spune că ”le-am dat o țeapă americanilor și care e problema că am dat o țeapă?”, la fel cum a fost conferința de presă absolut penibilă, când, întrebat ”când te-a arestat poliția americană, ți-a pus cătușe?”, că așa vedem noi în filmele americane, zice ”ah, nu-mi aduc aminte”. Și când l-au întrebat despre dosarul din 2008, cu privire la un credit, spune: ”a, eram în România, nu știam”. Deci minte în față!

Domnul Cîțu rămâne pe loc. Însă creditorilor internaționali ai României n-o să fie așa ușor să le dea țeapă cum a fost să-i dea companiei de cărți de credit. Adică nouă ne dă țeapă, de data asta, dl. Cîțu, pentru că noi vom plăti datoriile. Pe ale sale nu le-a plătit, dar le vom plăti noi și pe ale domniei sale” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Acest articol reprezintă o opinie.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *