Avocatul Poporului, Renate Weber: „Decizia de a interna e o decizie politică sau medicală?”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut o precizare importantă privind legea carantinei, la DC News.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit despre legea carantinei, la interviurile DC News.

Medicii nu erau de acord cu legea carantinei, care prevedea internarea obligatorie pentru 24 de ore. Plecând de la petiția medicilor, s-a aflat că internarea obligatorie se putea face printr-un ordin de ministru.

„Nu erau de acord. Ei ne sesizau mai ales pe aspectele medicale. Dar noi plecăm de la petiția lor, am văzut ce e în lege că internarea obligatorie, care e totuși o privare de libertate, se putea face nu prin lege, ci printr-un ordin de ministru”, a declarat Renate Weber la DC News.

Citiți și:  Decizia Avocatul Poporului: condiţionarea contractului de muncă de vaccinare, neconstituţională!

„Din acest motiv ne-am dus la Curtea Constituțională”, a subliniat Renate Weber, subliniind că „nici până astăzi nu s-a modificat legea aceea”.

Weber: Ce-am pus noi, au făcut la câteva luni distanță

„S-a venit cu ordonanță de urgență să nu se de mai interneze. Exact ce-am pus noi, au făcut la câteva luni distanță. Însă din nou mă intreb, ordonanță de urgență să nu internezi… Păi decizia de a interna e o decizie politică sau medicală?”, a încheiat Avocatul Poporului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.