“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATI

Avocat Piperea: “În Germania, oamenii își desființează conturile bancare și își retrag banii. Trebuie prevăzut în Codul Civil că banii din cont sunt în proprietatea titularului, NU a băncii”

bani majorare pensii solutie gheorghe piperea 798585

Avocatul Gheorghe Piperea a subliniat într-o declarație recentă importanța unei schimbări în Codul civil referitoare la proprietatea asupra banilor din conturile bancare. El a adus în atenție situația din unele țări, cum ar fi Germania, unde oamenii încep să renunțe la conturile bancare și să își retragă banii.

Piperea a evidențiat că în contextul în care băncile germane închid sucursale și elimină bancomatele pentru a facilita tranziția către tranzacții digitale, indivizii optează pentru închiderea conturilor și retragerea banilor.

Avocatul a subliniat necesitatea includerii în Codul civil a unei prevederi clare conform căreia banii din conturile bancare sunt deținuți de titularul contului și nu constituie proprietatea băncii.

El a menționat că se apropie un moment similar și în România, evidențiind importanța includerii în Constituție a dreptului la plăți și încasări în numerar fizic. Piperea a informat că acest proces se va desfășura printr-un referendum planificat pentru data de 9 iunie 2024, iar pentru a se realiza acest lucru, sunt necesare 500.000 de semnături.

Avocatul a subliniat, de asemenea, că din 2024 se va lucra la modificarea Codului civil pentru a clarifica și confirma faptul că banii din conturile bancare sunt deținuți de titularul contului, nu de către bancă. Aceste propuneri au fost comunicate de Gheorghe Piperea printr-o postare pe platforma sa de socializare, Facebook, în cursul zilei de duminică.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.