Avertizări meteo de ULTIMA ORA. Furtuni puternice şi ploi torenţiale în toată ţara

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au transmis, astăzi, două avertizări meteo de ultimă oră.

Astfel, după caniculă, urmează furtuni puternice, ploi torenţiale şi descărcări electrice în mare parte din ţară.

Prima avertizare se referă la o atenţionare meteorologică de cod galben pentru disconfort termic accentuat şi caniculă pentru astăzi, 13 august 2019.

Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Furtuni puternice şi ploi torenţiale în toată ţara
A doua avertizare meteo se referă la manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi torenţiale, în intervalul 14 august, ora 09.00 – 16 august, ora 09.00.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.