Avertizarea POLITIEI pentru toți românii! Nu te lăsa pradă HOȚILOR: Cum poți să-ți dai seama că un bancomat ți-ar putea copia datele cardului

atm

“ATENȚIE! SKIMMINGUL îți golește contul!”, așa începe avertismentul lansat de către Ministerul Afacerilor Interne pe internet, acolo unde reprezentanții MAI trag încă un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea furturilor de pe cardurile bancare.

Skimmingul este o activitate ilegală care implică instalarea unor dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele cardurilor bancare. Datele sunt inscripționate pe alte carduri care vor fi folosite pentru accesarea ilegală a conturilor.

Pentru a te proteja de skimming, MAI recomandă:

Nu permite nimănui să stea aproape de tine când retragi bani de la bancomat. Discreția ți se cuvine și în plus te protejează!

Reține cum arată ATM-ul băncii tale. Fii atent la tastatură, la fanta în care se introduce cardul, la cea prin care ies banii. Dacă observi ceva suspect, nu folosi cardul şi sună imediat la 112!

Nu dezvălui nimănui PIN-ul sau datele de identificare ale cardului tău. Nu-ți scrie niciodată PIN-ul pe card.

În cazul în care pierzi cardul, anunţă imediat banca pentru a-l bloca, astfel încât nimeni să nu-ți poată lua bani din cont.

Dacă observi lipsa unor sume de bani în mod nejustificat, sesizează banca şi poliția!

Chiar azi Poliția Română a prins în flagrant doi cetățeni bulgari în timp ce ridicau dispozitive de skimming pe care le montaseră la un bancomat. Datele cardurilor compromise erau transcrise pe carduri blank ce erau ulterior folosite pentru a retrage bani din Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.(sursa:a1.ro)

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile