AVERTISMENTUL unui medic celebru. TOTI ce vaccinati cu ambele doze trebuie sa stie

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că imunitatea dobândită în această perioadă va dispărea în următoarele luni. El mai spune că situația este îngrijorătoare.Octavian Jurma a spus că imunitatea dobândită în acestă perioadă va începe să dispară peste trei luni și că în toamnă vom avea un prag de imunizare al populației de 30%.

„Situația este îngrijorătoare în România, tocmai pentru că în majoritatea imunității dobândite care ne-a permis să ieșim din valul trei este imunitate dobândită prin infectare care va începe să dispară peste trei luni, astfel încât în toamnă am putea intra în școli cu un prag de imunizare al populației de 30%”, a spus Octavian Jurma, potrivit Aleph News.

Alexandru Rafila este de aceeași părere
Reprezentantul României la OMS, deputatul Alexandru Rafila, este de aceeași părere cu Octavian Jurma și spune că este posibil să se înregistreze mai multe cazuri de coronavirus, din toamnă. El mai spune că acest lucru se poate întâmpla și dacă tulpina indiană, redenumită Delta, va deveni dominantă.

Citiți și:  Octavian Jurma face acuzații SOCANTE despre sistemul sanitar din România!

”Există la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării o astfel de estimare care spune că până la 31 decembrie se vor vaccina circa 8 milioane de persoane. Deci, probabil că o creștere a interesului pentru vaccinare va fi în lunile septembrie și octombrie, dacă în acea perioadă se va înregistra un număr mai mare de cazuri, un așa zis val al patrulea, sigur, nu de o amplitudine și cu consecințe ca la ultimul, dar, părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese. Acum avem 150-200 de cazuri pe zi, foarte puține, ceea ce arată că transmiterea comunitară nu mai există. Pot apărea în cursul verii focare, iar dacă DSP-urile își vor face treaba rapid ele nu se vor extinde.

Citiți și:  Octavian Jurma face acuzații SOCANTE despre sistemul sanitar din România!

În toamnă însă, având în vedere și circulația intensă a persoanelor din această vară, vor exista cu siguranță și modificări ale situației epidemiologice, iar vaccinarea, care acum nu are încă 5 milioane de persoane, nu cred că va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% față de evaluarea actuală“, a precizat medicul Alexandru Rafila la Antena 3.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!