Avertismentul negru al medicului Virgil Musta: România va ajunge ca Italia! Ce greşeli fac acum românii

Medicul Virgil Musta, care a înregistrat rezultate excelente până acum la Timişoara în lupta cu COVID-19, atrage atenţia că situaţia este la un pas de a deveni catastrofală, aşa cum s-a întâmplat în Italia. Care sunt motivele?

În ultimele 24 de ore, autorităţile din România au raportat 555 de noi infectări cu COVID-19, mai multe decât în perioada stării de urgenţă, iar numărul morţilor a depăşit 1.800. Doar astăzi au fost anunţate 18 decese.

Numărul de pacienţi internaţi în secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor se apropie de maximul înregistrat în perioada de stării urgenţă: astăzi au fost raportaţi 237, faţă de 288 câţi au fost pe 22 aprilie. Grupul de Comunicare Strategică pune creşterea ratei infectării pe seama faptului că populaţia nu respectă cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară, purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane şi igienizarea frecventă a mâinilor.

Riscăm ca sistemul de sanătate să nu mai facă faţă acestor cazuri, la fel ca în Italia
Medicul Virgil Musta, coordonator al Secţiei COVID de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, spune că ţara noastră riscă să ajungă în situaţia Italiei, unde sistemul sanitar nu a mai făcut faţă numărului mare de cazuri. El arată şi cum s-a ajuns în această situaţie în România.

„Atâta timp cât existau reguli, cât timp acestea erau respectate, pandemia a fost ţinută sub control. Asistăm la o avalanşă de fake-news-uri şi acţiuni care fac ca lumea să nu mai aibă încredere în regulile autorităţilor, în specialişti, să nu mai respecte regulile din diferite motive, ceea ce a făcut ca numărul să crească, au apărut focare noi.

Riscul este că dacă nu vom lua măsuri rapide, aceste cazuri să se propage într-un algoritm alarmant şi să ajungem în situaţia Italiei, sistemul de sanătate să nu mai facă faţă acestor cazuri, iar terapiile intensive să nu mai poată trata pacienţii critici sau cu forme severe de boală”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit Rador.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.