Avertismentul expertilor: Nu mai luați ACESTE pastile!

Un grup de lucru pentru sănătate din SUA recomandă evitarea administrării unui cunoscut supliment, despre care spune nu doar că nu va ajuta, ci chiar poate dăuna.

The United States Preventive Services Task Force (USPSTF) avertizează că administrarea unui supliment poate crește de fapt riscul de cancer și boli de inimă. Citând date științifice puternice, grupul recomandă să nu se ia suplimente de beta-caroten.

„Dovezile arată că nu există niciun beneficiu în administrarea vitaminei E și că beta-carotenul poate fi dăunător, deoarece crește riscul de cancer pulmonar la persoanele deja expuse riscurilor. De asemenea, crește riscul decesului din cauza bolilor de inimă sau a accidentului vascular cerebral”, a declarat medicul.

Noua revizuire a grupului a arătat că niciun supliment nu a avut un efect semnificativ asupra sănătății cardiovasculare. Datele despre suplimentarea cu vitamina D și mortalitatea prin cancer au fost inconsistente.

Pe baza celor mai recente dovezi, USPSTF nu recomandă screening-ul de rutină al deficitului de vitamina D pentru adulții asimptomatici.

O analiză din 2019 a celor de la Johns Hopkins au evaluat studii care au implicat 450.000 de persoane, determinând că multivitaminele nu scad riscul de boli de inimă, cancer, declin cognitiv sau deces după un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Sfatul lor: „Nu vă irosiți banii pe multivitamine. Încercați să le obțineți din alimente„.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *