ECONOMICMEDICAL

Avertismentul economistului care a anticipat criza din 2008: După pandemie vine „mama tuturor crizelor“

Nouriel Roubini 1070x600 1

-Economistul Nouriel Roubini avertizează că după pandemie va veni „mama tuturor crizelor“.
-Economia globală va suferi o nouă lovitură brutală, potrivit economistului care a anticipat criza din 2008.
-Nouriel Roubini: Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil.

Nouriel Roubini, economistul care a anticipat criza din 2008, avertizează, într-un editorial publicat în The Guardian, că după pandemia de coronavirus va veni „mama tuturor crizelor“, iar economia globală va suferi o nouă lovitură brutală, provocată de stagnarea creşterii economice şi de majorarea preţurilor.

Riscul unei crize în stilul anilor 1970 pare mai real pe zi ce trece, consideră Nouriel Roubini, CEO al Roubini Macro Associate și profesor de economie la Facultatea de Business a Universităţii New York.

Nouriel Roubini: Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil

„Stagflaţia din anii ’70 se va întâlni în curând cu criza datoriilor din perioada post-2008. Întrebarea nu este dacă, ci când“, a scris Roubini în The Guardian. „Rămânem cu cea mai rea criză din anii 1970 și până acum. Datoriile sunt mult mai mari decât în ​​anii 1970, iar un amestec de politici economice slabe și șocuri negative de aprovizionare amenință mai degrabă să alimenteze inflația decât deflația, stabilindu-se astfel contextul pentru mama tuturor crizelor în următorii câțiva ani. Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil“, avertizează economistul.

Roubini, poreclit „Dr. Doom“ din cauza prognozelor sale sumbre, a mai specificat în editorialul său că guvernele şi băncile centrale „creează condiţiile pentru mama tuturor crizelor stagflaţioniste în următorii câţiva ani. Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil“.

Politicile monetare și fiscale foarte relaxate din întreaga lume au condus la creșterea economică în ultimii zece ani. Această abordare a continuat și în ultimul an pentru a face față consecințelor economice ale pandemiei de COVID-19. Economistul a subliniat, de asemenea, „o exuberanță irațională“ în unele sectoare ale pieței, referindu-se la criptomonede și meme-urile.

Strategia relaxată de politică monetară se alimentează și în așteptările inflaționiste, pregătind etapa pentru stagflație, a adăugat Roubini.

Criza ar putea fi declanșată de orice nou șoc de aprovizionare, a adăugat el, enumerând „îmbătrânirea demografică în economiile avansate și emergente, restricțiile privind imigrația în economiile avansate“.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.