AVERTISMENTUL care SPERIE PE TOATĂ LUMEA! Tehnologia care se dezvoltă în mod GALOPANT și este mai PERICULOASĂ decât orice BOMBĂ NUCLEARĂ

Omul de afaceri și inventatorul Elon Musk trage un semnal de alarmă puternic referitor la evoluția tehnologică din zilele noastre, susținând că inteligența artificială ar putea fi mult mai periculoasă decât arsenalul nuclear pe care îl dețin unele dintre statele lumii.

Elon Musk susține că, în acest sens, este necesară dezvoltarea unui organism care să supravegheze îndeaproape dezvoltarea inteligenței artificiale.

„Cea mai mare problemă pe care o văd eu cu aşa numiţii „experţi în inteligenţă artificială” este că ei cred că ştiu mai multe decât ştiu de fapt şi cred şi că sunt mai deştepţi decât în realitate. Acesta este un defect care tinde să acapareze rasa umană. Oamenii se definesc prin inteligenţa lor şi nu le place ideea că o maşinărie ar putea fi mult mai deşteaptă decât ei, aşa că resping această ipoteză – ceea ce este fundamental greşit”, a declarat Elon Musk, potrivit Gandul.

Miliardarul a declarat că sunt motive de îngrijorare în legătură cu evoluția acestui domeniu.

„Sunt foarte aproape de a ajunge la saturaţie în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi asta mă sperie foarte tare. Este capabilă de mult mai mult decât ştie oricine şi rata ei de îmbunătăţire este exponenţială”, a explicat fondatorul Space X. (evz.ro)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *