“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

AVERTISMENT transmis OMENIRII – Peste 15.000 de cercetători fac un anunț important

Omenirea in pericol

Un număr de 15.364 de oameni de știința din 184 de tari a transmis un avertisment: omenirea e în pericol.

Intr-o scrisoare adresata intregii omeniri, ei arata ca ceea ce i-am facut planetei este „ireversibil” si ca insasi existenta noastra pe Pamant e sub semnul intrebarii in prezent.

In urma cu 25 de ani, 1.700 de oameni de stiinta au semnat o scrisoare similara, informand despre gaura din stratul de ozon, care abia acum s-a stabilizat.

De data aceasta, riscurile menționate de oamenii de știință sunt mult mai mari deoarece suntem prea multi, consumam prea mult, nu protejam natura, nu refacem ecosistemele, nu punem capăt poluării, facem sa dispară specii. Insa principalul motiv de îngrijorare, spun ei in scrisoarea numita „Avertisment pentru omenire”, publicata de jurnalul BioScience, e faptul ca nu facem nimic sa oprim creșterea demografica.

In document, o continuare a scrisorii din 1992, semnata inclusiv de laureați Nobel, se arata: „Cei care semnează acest al doilea avertisment nu trag un semnal fals de alarma. (…) Speram ca documentul va stârni o dezbatere publica în ceea ce privește mediul înconjurător și clima”.

Documentul apare în contextul în care o conferința pe teme de clima are loc in Bonn, Germania, acesta fiind primul eveniment major pe teme de mediu, care are loc de când președintele american, Donald Trump, a anunțat ca SUA iese din acordul de la Paris, prin care statele participante se angajează sa limiteze încălzirea globala la 1,5 grade Celsius, în următorii ani.

„Omenirii i se da acum un nou avertisment”, afirma oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon.

Sursa: bzi.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.