AVERTISMENT transmis OMENIRII – Peste 15.000 de cercetători fac un anunț important

Un număr de 15.364 de oameni de știința din 184 de tari a transmis un avertisment: omenirea e în pericol.

Intr-o scrisoare adresata intregii omeniri, ei arata ca ceea ce i-am facut planetei este „ireversibil” si ca insasi existenta noastra pe Pamant e sub semnul intrebarii in prezent.

In urma cu 25 de ani, 1.700 de oameni de stiinta au semnat o scrisoare similara, informand despre gaura din stratul de ozon, care abia acum s-a stabilizat.

De data aceasta, riscurile menționate de oamenii de știință sunt mult mai mari deoarece suntem prea multi, consumam prea mult, nu protejam natura, nu refacem ecosistemele, nu punem capăt poluării, facem sa dispară specii. Insa principalul motiv de îngrijorare, spun ei in scrisoarea numita „Avertisment pentru omenire”, publicata de jurnalul BioScience, e faptul ca nu facem nimic sa oprim creșterea demografica.

In document, o continuare a scrisorii din 1992, semnata inclusiv de laureați Nobel, se arata: „Cei care semnează acest al doilea avertisment nu trag un semnal fals de alarma. (…) Speram ca documentul va stârni o dezbatere publica în ceea ce privește mediul înconjurător și clima”.

Documentul apare în contextul în care o conferința pe teme de clima are loc in Bonn, Germania, acesta fiind primul eveniment major pe teme de mediu, care are loc de când președintele american, Donald Trump, a anunțat ca SUA iese din acordul de la Paris, prin care statele participante se angajează sa limiteze încălzirea globala la 1,5 grade Celsius, în următorii ani.

„Omenirii i se da acum un nou avertisment”, afirma oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon.

Sursa: bzi.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.