Avertisment teribil pentru omenire: se vor dezlănțui mai multe pandemii! De unde va porni dezastrul

Summitul de la New York va fi un moment propice pentru pledoaria oamenilor de știință, care îi vor avertiza pe liderii lumii de pericolul pentru sănătatea publică pe care îl reprezintă despădurirea. Ei vor oferi dovezi clare în sprijinul ideii că distrugerea mediului și apariția de noi infecții sunt strâns corelate. Într-un document al Națiunilor Unite se arată că pandemia de SARS-CoV-2 a subliniat importanța relației dintre om și natură. De asemenea, autorii documentul reafirmă faptul că o investiție în sănătatea planetei se traduce într-o investiție în viitorul fiecăruia dintre noi.

La New York, savanții vor explica modul în care factori precum despădurirea, extinderea agriculturii pe scară largă, construirea de mine în zonele izolate, dar și exploatarea animalelor sălbatice lucrează la un mediu propice pentru ca bolile să se reverse dinspre viața sălbatică spre om.

Citiți și:  Începutul sfârșitului! Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București: “Drepturile si libertatile noastre fundamentale sunt sacrificate in numele unei Uniuni care se afla in plin proces de putrefactie…

Conform The Guardian, care citează surse din medii academice, aproape o tremie din infecțiile emergente apar din cauza schimbării modului în care este folosit pământul. Un studiu publicat recent de revusta Naure, în luna august, a dezvăluit o conexiune direct între despădurire și dezvoltarea pandemiilor. Au fost analizate aproximativ 6.800 de comunități ecologice de pe șase continente, iar rezultate au conectat inclusiv pandemia de coronavirus cu distrugerea biodiversității la nivel Mondial.

În plus, Kate Jones de la University College London a precizat că au existat avertsmente în acest sens de mai multe decenii, însă nimeni nu le-a tatat în mod serios. Noul coronavirus a retrezit interesul în această direcție de cercetare, dar și îngrijorările privind distrugerea mediului care generează boli la nivel mondial.

Citiți și:  Bill Gates, anuntul care zguduie toată lumea! Guvernele trebuie să se pregătească

Mai mult, un studiu publicat de revista Science în luna iulie propune niște măsuri de acțiune concrete ale unor oameni de știință și economiști. Aceștia propun o schema reală de monitorizare atentă a vieții sălbatice, oprirea despăduririlor și a comerțului cu carne de animale sălbatice. Programul ar costa aproximativ 20 de miliarde de dolari pe an, o sumă imensă, însă mica în comparație cu efectele economice și medicale pe cre le pot avea pandemiile precum cea de coronavirus din 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.