GENERAL

Avertisment teribil pentru intreaga lume. Urmează invazii ale unor „puteri autocratice”

MCZoYXNoPTBmZGI0YzBhZjE5MTE1YTUyNjdjMTQwNTUzN2E2MzUz.thumb

Premierul japonez Fumio Kishida a încheiat turul de forță început cu Indonezia, Vietnam și Thailanda şi încheiat la Londra. Prim-ministrul Japoniei Kishida încearcă să convingă Asia de Est să accepte că acțiunile Rusiei, născute din autoritarism, reprezintă o amenințare la adresa stabilității și că, prin extensie, regiunea ar putea fi nevoită să reziste Chinei. Iar temerile sunt din ce în ce mai mari cu privire la o nouă invazie în zonă ca cea din Ucraina.

Premierul japonez avertizează asupra unei invazii în stil ucrainean de către „puteri autocratice”. El a adăugat: „Agresiunea flagrantă a Rusiei împotriva Ucrainei este o încălcare clară a dreptului internațional, care interzice folosirea forței împotriva suveranității și integrității teritoriale a unei națiuni”.

Boris Johnson și premierul japonez Fumio Kishida au avertizat că invazia Ucrainei ar putea fi replicată în Asia de Est, dacă puterile democratice nu le țin fața celor autocratice. Iar situația dificilă din Ucraina ar putea fi reprodusă în Asia de Est, avertizează Kishida.

Japonia spune că un război precum cel din Ucraina ar putea să înceapă și în Asia de Est
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a avertizat, joi, că un război similar celui din Ucraina ar putea să fie declanșat și în Asia de Est, dacă principalele puteri din regiune nu acționează în tandem pentru ca pacea și stabilitatea să fie păstrate în zona Strâmtorii Taiwan.

Premierul Kishida a făcut declarația în timpul unei vizite la Londra. Alături de prim-ministrul britanic, Boris Johnson, Kishida a spus că a venit momentul ca țările G7 să-și solidifice unitatea.

Colaborarea între țările care împărtășesc valori universale devine vitală. Trebuie să colaborăm cu aliații noștri și cu țările cu aceleași principii și niciodată să nu tolerăm o încercare unilaterală de a schimba starea de fapt prin forță în zona indo-pacifică, mai ales în Asia de Est. Asia de Est ar putea să fie Ucraina, mâine, a spus prim-ministrul nipon.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriul său, și-a ridicat nivelul de alertă de când a început invazia rusească, în 24 februarie, temându-se de posibilitatea unei invazii, deși nu există încă semne cu privire la planuri de acest fel din partea Beijing-ului.

Pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan sunt critice nu doar pentru securitatea Japoniei ci și pentru stabilitatea societății internaționale.

Japonia își menține poziția că problemele din jurul Taiwanului trebuie rezolvate pașnic, prin dialog. Vom urmări situația cu atenție, din această perspectivă”, a concluzionat Fumio Kishida.

Sursa: evz.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.