AVERTISMENT OMS: Ţările ar putea reveni la „închiderea totală”

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările ar trebui să ia în considerare impunerea din nou a unor restricţii stricte de mişcare a populaţiei în condiţiile în care numărul cazuri de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în ultimele 6 săptămâni.

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţările ar trebui să intre din nou în carantină.

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a declarat Ryan.

Reprezentantul OMS a spus că „Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou”.

Citiți și:  ALERTA! DE CE explodează cazurile de COVID în lume. Avertisment FERM al OMS!

OMS a recomandat ţărilor să se deschidă încet, cu precauţie. Ryan a spus că ţările ar trebui să fie „gata să meargă înapoi sau înainte” în funcţie de numerele pe care le au.

„Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a spus el.

Ryan a comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt uşor de stins, dar greu de identificat. De aceea, el a sfătuit fiecare ţară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta „micile focare”, putând astfel să blocheze doar zone mici pentru a conţine virusul.

Citiți și:  RĂSPÂNDIȚI: OMS confirmă prin statistici că virusul COVID nu este mai periculos decât gripa obișnuită

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a spus el.

Mediafax.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

87 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile