Avertisment OMS. Expert: “Va exista un AL DOILEA VAL de infecție. Covid-19 a reînceput să apară în zone unde fusese suprimat”


Maria Van Kerkhove, coordonatoarea tehnică a echipei COVID-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că virusul începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat.

Van Kerkhove a dat exemple precum Coreea de Sud, Singapore şi Wuhan, oraşul din China de unde a pornit virusul, scrie CNN, citat de Mediafax. Ea a explicat că motivele care au dus la reapariţia virusului diferă de la un loc la altul, de exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noapte, în timp ce în Singapore focarul este concentrat în special în zona căminelor în care locuiesc imigranţii care lucrează în metropolă.

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi”, a spus Van Kerkhove la CNN. „În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, continuă experta OMS. Mai multe ţări se grăbesc să ridice restricţiile impuse pe perioada pandemiei, dar Van Kerkhove spune că ar trebui să ia în considerare anumite aspecte înainte de a face asta. „Care este riscul de reapariţie? Avem cu adevărat situaţia sub control? Avem sisteme de identificare rapidă a cazurilor? Putem identifica rapid contacţii? Avem paturi de spital? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie luată serios în considerare posibilitatea de a nu fi pregătiţi pentru ridicarea restricţiilor”, a spus Van Kerkhove.

Citiți și:  OMS, APEL: Cere liderilor masuri URGENTE pentru a preveni decesele si prăbuşirea sistemelor de sănătate

Sursa: libertatea.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile